Od pewnego czasu w moim mk4 slychac jakies dzwonienie tj coś było niedokręcone.
Pojawia się to przy przyśpieszaniu tak od połowy wciśniętego gazu. Słychać je przy wyłączonym radiu i wydaje mi się że dochodzi z prawej strony spod maski.
Nie jest to wentylator ani schowek. Czy u Was tez coś takiego występuje?
Dzwonienie przy przśpieszaniu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Dzwonienie przy przśpieszaniu.
Dzwonienie czy świstmarcin999 pisze:Od pewnego czasu w moim mk4 slychac jakies dzwonienie tj coś było niedokręcone.
Pojawia się to przy przyśpieszaniu tak od połowy wciśniętego gazu. Słychać je przy wyłączonym radiu i wydaje mi się że dochodzi z prawej strony spod maski.
Nie jest to wentylator ani schowek. Czy u Was tez coś takiego występuje?

Akurat z prawej strony masz też cały mechanizm rozrządu ... warto byłoby podjechać do mechanika na sprawdzenie tego dzwonienia - zanim się coś rozleci i narobi dużego BUBU
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
To też prawda, lecz przed wizytą można sprawdzić czy nie jest poluzowana jakaś z osłon, na przykład.Akurat z prawej strony masz też cały mechanizm rozrządu ... warto byłoby podjechać do mechanika na sprawdzenie tego dzwonienia - zanim się coś rozleci i narobi dużego BUBU
U mnie poluzowała blaszana osłona turbiny i dźwięki były niezapomniane

Zico63b pisze:To też prawda, lecz przed wizytą można sprawdzić czy nie jest poluzowana jakaś z osłon, na przykład.Akurat z prawej strony masz też cały mechanizm rozrządu ... warto byłoby podjechać do mechanika na sprawdzenie tego dzwonienia - zanim się coś rozleci i narobi dużego BUBU
U mnie poluzowała blaszana osłona turbiny i dźwięki były niezapomniane
Też może być Zico 63

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Napisałem dzwonienie i o to mi chodziło o dzwonienie a nie o świst.Haki pisze:Dzwonienie czy świst
Rozrząd był niedawno robiony.
Muszę w takim razie te osłony posprawdzać.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)