[mk2]Problem ze szkrzynką biegów.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fibolek

Post autor: fibolek » wt mar 21, 2006 13:08

Tylko ze ja u siebie to musiałem wlać XERAMICa do skrzyni bo mi prawie wszystkie synchronizatory padły.A wymieniać się ich raczej nie opłaca.Zwłaszcza że mam skrzynie typu 5 biegów + E.Zadna rewela,poczekam i zobacze.Jak mi umrze na śmierć to pewnie se i silnik zmienie bo mam RF lub też na złom czy tam na części popchnę bo to już stare 19 letnie auto.

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » wt mar 21, 2006 14:00

I dał coś ten specyfik na padnięte synchronizatory ?

=-Pinhead-=

fibolek

Post autor: fibolek » wt mar 21, 2006 14:25

No co nieco tylko musiałem trochę przejeździć.Trochę lepiej biegi wchodzą i czasem tylko coś steknie a przedtem to cały czas.
Choć liczę się z tym ze jak stanie lub się rozsypie to koniec.

mmksk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mmksk » wt mar 21, 2006 14:34

No to mam teraz problem. Nie chodzi mi o kase za ten preparat (kosztował 25 zł) ale miałem zamiar go zastosowac i liczyłem że skrzynie nie będzie wyła i teraz po waszych wypowiedziach bardzo się zastanawiam nad jego zastosowaniem. To podobno jest gęsty olej (nie na bazie teflonu) poj. 150ml.

Awatar użytkownika
krxychu
z Dorotką
z Dorotką

Post autor: krxychu » pn sie 03, 2009 14:09

Reaktywacja tematu :)

Witajcie ostatnio ciezko zaczeła wchodzić jedynka i dwója Czy bedzie to synchronizator co to jest czy sam to naprawie ile kosztuje Skrzynia nie skrzypi było wszytko ładnie az nagle zaczeło cięzko wchodzić Moze olej juz sie zuzył ja nie wymieniałem 3 lata i ile nie był wymieniany wczesnsniej moze z 10 moze 15 tego nie wiem :)
Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 14:09 przez krxychu, łącznie zmieniany 1 raz.

mmksk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mmksk » pn sie 03, 2009 14:53

Kiedyś miałem problem z wyjącą skrzynią, zastosowałem różne specyfiki , wymieniłem olej ale to nie pomogło. W końcu wymieniłem skrzynię, mechanior zalał nowy olej jeden z tańszych. Skrzynia pracowała dobrze chodz biegi szczególnie 1 wchodziła ciężko i to sie nasilało. W końcu kupiłem olej Mobila syntetyk zalecany przez VW i od tamtej pory biegi wchodzą super , jedyneczka wchodzi bez oporu. Więc proponuję Ci wymienić olej tym bardziej że nie wiesz kiedy był wymieniany, może pomoże.Zalecany jest Mobil Syntetyk 75W90
Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 14:56 przez mmksk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krxychu
z Dorotką
z Dorotką

Post autor: krxychu » pn sie 03, 2009 15:21

Tylko własnie chodzi o to ze mi nic nie skrzypi tylko po prostu jest opór

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”