dziwne objawy po wymianie turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Balugass
- Użytkownik
- Kontakt:
dziwne objawy po wymianie turbo
witam!!
otóż ostatnio zauwazyłem ze turbo przepuszcza duze ilosci oleju az kapał olej z tłumika...wiec zakupiłem uzywke w ladnych pieniądzach od TDI (taka sama k03)zmieniłem strony gorące i wstawiłem...wszystko ładnie pracuje turbinka bardzo szybko sie wkreca ale:
1)samochód jest wyraznie słabszy nie przyspiesza jak na starej turbinie(stara byla ustawiona na 0,8bar a ta nowa na 0,7)
2)przestał mi kopcic a mianowicie przy ostrym depnieciu na 1 zostawiał chmurke a teraz czysciutko
3)przy predkosci 120km/h na starej pompował ok 0,3 a tu az 0,5
dziwne sam robiłem i nie ma mowy zeby ktos mi na pompie zmniejszył dawke albo cos grzebał przy silniku, nie kopci wiec dostaje lepsza mieszanke wiec czemu jest słabszy??
narazie nie wiem jak ze spalaniem bo nie sprawdzałem sprawa dotyczy AAZ
prosze o pomoc
otóż ostatnio zauwazyłem ze turbo przepuszcza duze ilosci oleju az kapał olej z tłumika...wiec zakupiłem uzywke w ladnych pieniądzach od TDI (taka sama k03)zmieniłem strony gorące i wstawiłem...wszystko ładnie pracuje turbinka bardzo szybko sie wkreca ale:
1)samochód jest wyraznie słabszy nie przyspiesza jak na starej turbinie(stara byla ustawiona na 0,8bar a ta nowa na 0,7)
2)przestał mi kopcic a mianowicie przy ostrym depnieciu na 1 zostawiał chmurke a teraz czysciutko
3)przy predkosci 120km/h na starej pompował ok 0,3 a tu az 0,5
dziwne sam robiłem i nie ma mowy zeby ktos mi na pompie zmniejszył dawke albo cos grzebał przy silniku, nie kopci wiec dostaje lepsza mieszanke wiec czemu jest słabszy??
narazie nie wiem jak ze spalaniem bo nie sprawdzałem sprawa dotyczy AAZ
prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 21:27 przez Balugass, łącznie zmieniany 1 raz.
mój były variancik ---> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=214025
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Proponuje zwiększyć dawkę o dwie godziny
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Sądzę że stara turbina już nie kreciła sie jak powinna ja miałem tak samo po zamontowaniu pompy z grzybem tylko odwrotnie zmniejszyłem dawkę i nie ... sadzą sądze że w tamta nie krecila sie jak powinna i juz przepuszczała był wiekszy ładunek paliwa w stosunku do powietrza
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Balugass pisze:przestał mi kopcic a mianowicie przy ostrym depnieciu na 1 zostawiał chmurke a teraz czysciutko
Balugass, zwiększ dawkę lub zmniejsz ciśnienie,bo na razie wystąpił u Ciebie efekt przeładowania i dlatego tak to jedzie.Balugass pisze:przy predkosci 120km/h na starej pompował ok 0,3 a tu az 0,5
Zwiększ dawkę tak by lekko puszczał dymka i będzie cacy

[ Dodano: 19 Lut 2010 17:04 ]
DokładnieBalugass pisze:moze teraz za duzo powietrza w stosunku do paliwa dostaje??

- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt: