Głośny strzał (stuk) z przedniego zawieszenia ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Głośny strzał (stuk) z przedniego zawieszenia ???
Wsiadając rano energicznie do MK4 od strony pasażera usłyszałem straszny huk (coś o dźwieku sprężyny w tapczanie ale o wiele głośniejsze) - koła miałem na max skręcone a silnik wyłączony. tego samego dnia zdazyło sie to ponownie ale duzo ciszej przy skręcaniu w prawym kole od strony pasażera. po tym zdarzeniu było słychać lekkie metaliczne stuki w okolicy słupka przedniego / z pod deski nad schowkiem (myslałem że coś sie pod maską poluzowało ale sprawdziłem i wszsytko ok). Dziś ponownie przy większym skręcaniu te strzały się 2 razy powtarzyły - o co kaman ?
Dziekuje za pomoc.
Dziekuje za pomoc.
- mirek99mtg
- Mały gagatek
Pęknięta sprężyna jak nic, miałem to samo niedawno. Zobacz pod maską czy górne mocowanie kolumny jest obniżone do blachy bo u mnie tak było. Radzę tak nie jezdzić.
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 22:03 przez mirek99mtg, łącznie zmieniany 1 raz.
- mirek99mtg
- Mały gagatek
- mirek99mtg
- Mały gagatek
Spręzyna się ułamała przy samej końcówce, dodatkowo górne mocowanie rozpieprzając - dziś sprawdzone u mechanika... Własnie Kupuje Sprężyny na Allegro bo w seriwsie za jedną LESJOFORS chcieli 240zł. To mocowanie sie wymienia ? czy spawa ?mirek99mtg pisze:Jak na nowe to powinno się wymieniać parami ale mnie mechanik dobrał używaną za 80 zeta do pary i narazie jest git
[ Dodano: 20 Lut 2010 19:31 ]
tekken82, no i co wyszło?
Teraz mam zagwozdkę LESJOFORS czy KAYABA ?
pozdrawiam
[ Dodano: 22 Lut 2010 21:17 ]
Planuje przy okazji zmienić amory na Bilsteiny B4 - czy jakieś inne ?
Ostatnio zmieniony pn lut 22, 2010 22:17 przez tekken82, łącznie zmieniany 2 razy.