denerwujący wskaźnik paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
denerwujący wskaźnik paliwa
witam.
Od zakupu venta około już 2 lat denerwuje mnie jeden problem z wskazaniem paliwa. wiem że to jest i w mk 3 i w ventach, ten wskaźnik bardzo powoli sie podnosi (nie to co w mk2 choć i tu nie jest taki szybki). Czy idzie coś zrobić żeby ten wskaźnik ruszał szybciej? fajnie by było jakby po przekręceniu kluczyka migiem pokazał poziom paliwa
Od zakupu venta około już 2 lat denerwuje mnie jeden problem z wskazaniem paliwa. wiem że to jest i w mk 3 i w ventach, ten wskaźnik bardzo powoli sie podnosi (nie to co w mk2 choć i tu nie jest taki szybki). Czy idzie coś zrobić żeby ten wskaźnik ruszał szybciej? fajnie by było jakby po przekręceniu kluczyka migiem pokazał poziom paliwa
W zegarach produkowanych przez Motometer wskazowka idzie blyskawicznie, od razu po przekreceniu kluczyka. Jednakze nie lata ona w zakretach itp, bo tam chyba jest jakis uklad, ktory ma temu zapobiegac. Sprawdzone podczas tankowania auta na wlaczonym silniku. W czsie tankowania wsakzowka nie podnosila sie proporcjonalnie wraz ze wzrostem paliwa w zbiorniku.
Ostatnio zmieniony śr lut 17, 2010 20:17 przez Bednarus, łącznie zmieniany 2 razy.
nie wiem co u was jest nie tak, u mnie po przekręceniu kluczyka po ok 2 sekundach wskaznik sie podnosi do odpowiedniego poziomu (zanim zdąże odpalic samochód)
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 21:16 przez salem78, łącznie zmieniany 1 raz.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja mam TRW i też po 2sek wiem ile mam paliwa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
Podlacze sie pod temat moze mial ktos stycznosc z czyms takim. Mianowicie jak odpale auto jest ok ze wskaznikiem paliwa pokazuje ile jest, ale gdy jade i przyspieszam wskazowka sie cofa i pokazuje mniej paliwa a jak hamuje to w druga strone. A i jak zatankuje do pelna nie pokazuje full tylko prawie kreske nizej;/ nie wiem co zrobic. To wina licznika czy moze nie wiem plywaka w zbiorniku ?