Ori xenon z anglika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ori xenon z anglika
Witam
Za miesiąc jadę do Londynu i mogę tam za grosze kupić ori lampy xenon do mkIV. Kumpel ma do sprzedania ze swojego auta. Pytanie czy jest realne przerobienie ich na ruch prawostronny? Wiem że niektórzy producenci w innych markach dają taką możliwość poprzez przekręcenie przysłony. Jak to wygląda z mkIV ? Brać czy nie? Ceny na allegro trochę powalają
Za miesiąc jadę do Londynu i mogę tam za grosze kupić ori lampy xenon do mkIV. Kumpel ma do sprzedania ze swojego auta. Pytanie czy jest realne przerobienie ich na ruch prawostronny? Wiem że niektórzy producenci w innych markach dają taką możliwość poprzez przekręcenie przysłony. Jak to wygląda z mkIV ? Brać czy nie? Ceny na allegro trochę powalają
- marcinoGTI
- Ma gadane
- Kontakt:
No dobra wszystko rozumiem ale ... lampa anglik rozni sie tym ze bedzie troche doswietlala lewa strone (bo nasze doswietlaja troszke pobocze tak ??
A w xenonie tez tak jest ??? on jest tak ladnie "poobcinany" tzn. swiatlo z niego , myslalem ze jak xenon to juz nie ma tej opcji anglik - europejczyk ...
A w xenonie tez tak jest ??? on jest tak ladnie "poobcinany" tzn. swiatlo z niego , myslalem ze jak xenon to juz nie ma tej opcji anglik - europejczyk ...
ex: MK4 245 km/460nm
swiatla
jak widzisz na zdieciu ustawienie swiatel jest tak ze doswietla bardziej prawa strone a w angli jest na odwrot, i tak jak napisalem wczesniej w octavi ori xenon jest tak ze jest taka blaszka wewnatrz lampy ktora sie przestawia, to jest ta przeslonka
nie trzeba nic rozklejac ... jak bedziesz mial lampe w reku to mozna spokojnie ta przeslone przesynac ... problem jest taki ze ta przeslona dziala tak, ze jak jest lampa europejska to doswietla prawa strone, a jak ja przesuniesz to nie doswietla lewej tylko lampa swieciu rowno ( przesłona nie odchyla sie o ten sam kat w druga stronę tylko sie poziomuje) ... Jak chcesz byc uprzyjmy wjezdzajac do anglii , europejczykiem to robisz przeslone na zero zeby ich nie oslepiac ... i bardzo prawdopodobne ze lampa z anglika to , to samo dzialanie tylko widomo, w druga stronejacco pisze:niema potrzeby rozklejania odkręcasz osłone tylną i np.wkrętakiem ją przesuwasz w górę lub w dół
pozdro
ex: MK4 245 km/460nm
Kavior jak dobra cena to nie zastanawiaj się tylko bierz te lampyKavior pisze:Jak to wygląda z mkIV ? Brać czy nie?
A nawet jak Ci się nie uda przerobić to soczewki na D2S do MK4 są po 30-40zł/szt.
Jak cena niska to nawet gdybyś chciał je sprzedać to za same przetwornice weźmiesz 200zł, do tego startery 100zł, silniczki regulacji 30-50zł..
Tak więc sprzedając jako GB spokojnie powinieneś dostać z 800-1000zł
A z ciekawości - ile kolega chce za te lampy?
Ostatnio zmieniony pt lut 19, 2010 19:22 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .