latajace i stukajace szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wojtf23
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

latajace i stukajace szyby

Post autor: wojtf23 » czw lut 18, 2010 02:16

Witam kolegow mam problem z przednimi szybami otoz jak jade to mi stukaja jakby byly luzne jak jak je otwieram to przod szyby od strony lusterka opada i tak samo jest przy zamykaniu i przy okazji przez to sie meczy silniczek od szyb i wkurza pukanie.

Co mozecie poradzic na to???

A tak przy okazji mial ktos samoistne pekniecie przedniej szyby czolowej?? teraz na lekkich mrozach???

henio8
Użytkownik
Użytkownik

Re: latajace i stukajace szyby

Post autor: henio8 » czw lut 18, 2010 02:23

wojtf23 pisze:Witam kolegow mam problem z przednimi szybami otoz jak jade to mi stukaja jakby byly luzne jak jak je otwieram to przod szyby od strony lusterka opada i tak samo jest przy zamykaniu i przy okazji przez to sie meczy silniczek od szyb i wkurza pukanie.

Co mozecie poradzic na to???

A tak przy okazji mial ktos samoistne pekniecie przedniej szyby czolowej?? teraz na lekkich mrozach???
Aby uniknąć takiego pęknięcia należy nawiew ciepłego powietrza kierować natychmiast na szyby, zaraz po uruchomieniu, zimnego jeszcze silnika. Jeśli nagle, na zimną szybę, skierujemy rozgrzane powietrze pęknie ona.

wojtf23
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: wojtf23 » czw lut 18, 2010 02:27

ja wlasnie zaraz mam wlaczone zimne powietrze na szybe i zrobila mi sie kreska pozioma na dlugosci 40 cm a ma dlugosci pekniecia byla stara odbita szyba od kamienia wiec nie wiem czemu akurat teraz i najlepsze jest w tym to ze pekla jak samochod stal bo jak z pracy wyszedlem wsiadlem do auta patrze a tu kreska :( albo po prostu ktos mi z kamienia pociagnal w szybe

Awatar użytkownika
RasPL
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: RasPL » czw lut 18, 2010 07:52

Co do latających szyb to trzeba sprawdzić dobrze karetkę (ta część do której przykrecona jest szyba) na prowadnicy, są tam takie małe sprezynujace plastikowe dociski które albo się wytarły albo już ich nie ma.
W poradach jest jak sobie z tym poradzic, nie jest to rozwiązanie idealne ale usuwa problem latających szyb, do tego jeszcze regulacja prowadzen szyby i będzie ok ;)

mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw lut 18, 2010 08:18

wojtf23 pisze:A tak przy okazji mial ktos samoistne pekniecie przedniej szyby czolowej?? teraz na lekkich mrozach???
zdarzyć się może jak szyba źle zamontowana albo auto miało wcześniej dzwona i było prostowane a szyba na aucie...szyba się może naprężyć i za jakiś czas pęknąć. Jak z szybą wsio ok to na pewno nie pęknie od ogrzewania...jakiś czas mieszkałem w kraju gdzie nie widziałem żeby ktoś używał skrobaczki do szyb, tam ludzie polewali auta gorącą wodą z czajnika :kac:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”