Problem z gaźnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z gaźnikiem
Witam! mam problem prawdopodobnie z gaźnikiem, po odpaleniu silnika (odpala na dotyk),po kilku sekundach obroty spadają, nierówno pracuje, śmierdzi benzyną z wydechu i kopci, po przejechaniu około kilometra wszystko wraca do normy, wymieniłem wszystkie przewody podciśnieniowe przy gaźniku ale nie pomogło, kopułka,palec, świece w porządku i mają nie duży przebieg. Może wie ktoś co go boli?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Filtr wymieniam co 5 tyś km, czyli raz w roku, wydaje mi się że ssanie jest w porządku, po odpaleniu przepustnica jest przymknięta, silnik chodzi około 5 minut bardzo nierówno, potem jest wszystko ok- ssanie działa, ma wyzsze obroty a gdy się nagrzeje wyłączy sie i jest ok, pali teraz około 8,2 litrów czyli chyba jak na zime ok.
świece i przewody beru, świece 4 elektrody mają około 20tyś przebiegu,symbol silnika Mh, Dziwne jest to że odpali na dotyk i po ok dziesięciu sekundach zaczyna wariować. Zachowuje się tak jakby nie palił na wszystkie gary ale po przejechaniu około kilometra wraca do normy choć jest jeszcze na ssaniu i pracuje bardzo ładnie.
świece i przewody beru, świece 4 elektrody mają około 20tyś przebiegu,symbol silnika Mh, Dziwne jest to że odpali na dotyk i po ok dziesięciu sekundach zaczyna wariować. Zachowuje się tak jakby nie palił na wszystkie gary ale po przejechaniu około kilometra wraca do normy choć jest jeszcze na ssaniu i pracuje bardzo ładnie.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: