nierównomierna praca silnika na jałowym biegu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

radrinx01
Mały gagatek
Mały gagatek

nierównomierna praca silnika na jałowym biegu

Post autor: radrinx01 » wt lut 16, 2010 18:11

czesc. Mam golfa 1.6sr+lpg i od niedawna mam problem z nierównomierną pracą silnika na jałowym biegu. Odpala bez problemu lecz gdy puszcze pedał gazu to gaśnie lub schodzi na bardzo niskie obroty ale gdy przytrzymam go pare sekund na obrotach to juz nie gaśnie. Podczas jazdy nie ma wcale mocy ani dynamiki chodzi poprostu jak "traktor". Zauwazyłem również ze wzrosło spalanie benzyny jak i również czuć benzynę jakby "wylewała" sie z wydechu. Problem znika kiedy silnik osiągnie temp i przelączy sie na lpg wtedy chodzi jak igła. Taki problem zdarza sie co jakies trzecie odpalenia auta bo zdarza sie tez tak ze odpali i chodzi ok. Na rozgrzanym silniku po przelączeniu z LPG na PB problem również znika. Byłem z tym problemem u mechanika który powiedział ze jeden z wtrysków sie zacina choc po podlączeniu do kompa wyskoczył mu bląd z sonda lambda. Stwierdził ze bląd wyskoczył gdyz wtrysk nie spala benzyny co skutkowało własnie blędem sondy. Nadmieniam, iż problem z silnikiem zaczął sie po zalożeniu instalacji LPG:(. Prosze Was o pomoc..[/youtube][/quote][/u]

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » wt lut 16, 2010 18:22

radrinx01, czyli wina instalacji a dokładnie złej regulacji... Jednoznacznie wynika to z Twoich stwierdzeń.

Jeżeli na PB było wszystko ok a po założeniu pojawił się problem to wina leży po stronie instalacji.

Dziki

radrinx01
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: radrinx01 » wt lut 16, 2010 18:28

no właśnie tez tak uważałem lecz dwóch mechaników stwierdziło ze inst LPG nie ma nic z tym wspólnego. POczytałem pare postów z podobnymi objawami i tam raczej stawiają na sondę, przepustnicę, przepływomierz, swiece itp itd

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”