Skrzynia biegów. Rozleciała się czy zakleszczyła ?? Czy co ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
unvave
Mały gagatek
Mały gagatek

Skrzynia biegów. Rozleciała się czy zakleszczyła ?? Czy co ?

Post autor: unvave » wt lut 16, 2010 16:07

Siemka

Od razu do rzeczy, przedwczoraj wracałem do domu, podczas jazdy wszystko ok zero jakichkolwiek sygnałów, że ze skrzynią coś się dzieje. Postawiłem auto pod domem po czym następnego dnia pod wieczór chcący gdzieś przejechać zaskoczył mnie fakt, że gdy wbijam wsteczny to autko jedzie do przodu :)) cały lewarek dziwnie lata jakby był zerwany czy coś.... jakikolwiek bieg wbiję to wbija się chyba jedynka bo dam 5 to auto rusza do przodu bez przyduszenia żadnego i tak jest na każdym biegu ....

no i pytanie - co się stało ..... skoro po ostatniej jeździe wszytko git a nagle po postoju takie cuda..... aha wczoraj chcący ruszyć wrzuciłem sobie na bieg jałowy aby odpalić silnik i rozgrzać podczas odśnieżania, bo zostawiam go na 2 zawsze i zrobiłem to bez sprzęgła... to mógł być powód ?? bieg wybił się bez problemu nie to, że ciągnąłem na chama po prostu lekko wyskoczył, zresztą to nie 1 raz i wcześniej nic się nie działo...

bedę wdzieczny na wszystkie porady i info

pozdo

tovdi1
I'm Darek

Post autor: tovdi1 » wt lut 16, 2010 16:20

nikt na odległośc ci nie stwierdzi 100% winy, ale pewnie pękło/wypadło któreś łączenie przy lewarku i nie można dlatego biegu wrzucić
taka podpowiedź mała

Awatar użytkownika
karol83
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: karol83 » wt lut 16, 2010 16:22

obstawiam na uszkodzenie lewarka biegów i rozleciała sie tulejka prowadząca dźwignie

Awatar użytkownika
unvave
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: unvave » wt lut 16, 2010 16:30

tovdi1 pisze:nikt na odległośc ci nie stwierdzi 100% winy

no ja rozumiem ale każde info się przyda...
Swoją drogą do tej tulejki i i całego mechanizmu dźwigni tak aby zbadać sprawę to w jaki sposób się dostanę ?? Od wewnątrz ?? Bo po zdjęciu mieszka za bardzo nie mam możliwości oceny.

Tendi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Tendi » wt lut 16, 2010 16:38

Mialem kiedys to samo, pozyczylem od wujka firmowego opla combo, wyjechalem ponad 150km od wawy gdzie mieszkam i na prostej drodze, wrzucajac z 1 na 2 lewarek zaczal luzno latac, i jakiego biegu bym nie wrzucal wchodzila 1. Niestety nie wiem co bylo pozniej naprawiane, wiem jedynie ze naprawa nie byla droga.

Awatar użytkownika
unvave
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: unvave » wt lut 16, 2010 16:58

Tendi pisze:wiem jedynie ze naprawa nie byla droga.
i to mnie kolego już podniosło na duchu.... bo gdyby naprawa była droga to nawet nie robię tego a autko uznaje jako świętej pamięci bo oprócz tego są tam inne rzeczy do roboty z którymi na szczęście da się jeździć ale wymagają naprawy ;/ do tego w marcu mam płacić ubezp i przegląd...... tak że kasy pójdzie nie mało eh ; /

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”