[Mk3 GTI] jaki pasek rozrządu ? czy warto kupić droższy ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kocioł DCG
- Użytkownik
[Mk3 GTI] jaki pasek rozrządu ? czy warto kupić droższy ?
kupiłem niedawno Golfa i warto by chyba w nim wymienić m.in. pasek rozrządu. Słyszałem,że do silnika 2E kosztuje około 70 zł. Ale chciałbym kupićjakiś lepszy, solidniejszy produkt tylko nie wiem czym się kierować. A moze kupić oryginał VW w ASO ???
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jesli bedziesz zakładał to wyłącznie Motorcraft albo Gates... Nic więcej...Kocioł DCG pisze:kupiłem niedawno Golfa i warto by chyba w nim wymienić m.in. pasek rozrządu. Słyszałem,że do silnika 2E kosztuje około 70 zł. Ale chciałbym kupićjakiś lepszy, solidniejszy produkt tylko nie wiem czym się kierować. A moze kupić oryginał VW w ASO ???
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
Dokładnie tak jak kolega Marihuana Man powiedział, tylko te dwie firmy się liczą. Jeśli chodzi o Gates'a to produkuje on paski dla koncernu VW i firmuje swoje produkty dodatkowo znakiem firmowym VW. W ASO sprzedają dokładnie takie same paski Gates'a jak w INTER CARS tylko z żółtymi napisami a nie białymi i 2x drożej a jest to praktycznie to samo więc po co przepłacać??
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
ja w sobotę zmieniałem sobie rozrząd.I tak rolka SKF lub INA koszt 70zł, pasek contitech lub Gates 30zł.Do GTI ceny na pewno będą trochę większe bo np.do MK3 z 96 pasek kosztował już 60 a nie 30zł.Przy okazji jak miałem wyjęty rozrząd zmieniłem sobie pasek od pompy wody i pasek od alternatora i wspomagania.I one są firmy jeden Gates drugi Contitech.Zresztą paski które wyjąłem z golfika też były firmy Contitech wię uważam że to dobra firma.pozdro
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
- Kocioł DCG
- Użytkownik
- Kocioł DCG
- Użytkownik
mój Gates został wyprodukowany w Belgii i najwięcej osób mi go polecało, a poza tym jeżdżę "spokojnie" , a jeżeli uważasz że Gates robi słabe paski to jakie wg Ciebie są dobre ??? PozdroJacob pisze:Kolego z tym paskiem Gatesa to troszke lipa,ane sa slabe uwazaj zeby ci nie strzelil,te paski sa polskie i maja kiepska gume.Do gti balbym sie taki zalozyc,no chyba ze masz zamiar spokojnie jezdzic.Pozdro
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
całkowicie się z tym nie zgadzam, to dobre paski, od zawsze na takich latam i nawet w mocniejszych autach niż GTI, nigdy nie było problemu......pozatym jak pasek ma pęknąć to spokojna jazda nie wiele pomożeJacob pisze:Kolego z tym paskiem Gatesa to troszke lipa,ane sa slabe uwazaj zeby ci nie strzelil,te paski sa polskie i maja kiepska gume.Do gti balbym sie taki zalozyc,no chyba ze masz zamiar spokojnie jezdzic.Pozdro
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,