Dziwne odgłosy spod maski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dziwne odgłosy spod maski
Auto mk3 1.4 ABD . Od jakiegoś czasu przy rozpędzaniu słyszę dziwne odgłosy , świst jakbym miał turbine . Słychac to po przejściu na wyższy bieg przez około 2 sek na każdym biegu . Na biegu jałowym tego nie ma . Co to może byc? dzieki za podpowiedzi
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a właśnie jeżeli o pompe wody chodzi to przy ostatniej wymianie paska nie była robiona , jak sie objawi że już jest do wymiany bo wyczytałem na forum że trzeba ją też wymienic. Rolka i pasek były wymienione ponad 4 lata ale zrobiłem w tym czasie tylko 45 tys km więc chyba jeszcze trochę można pośmigac . Wody w układzie nie ubywa więc czy są inne objawy pompy wodnej? olej w skrzyni wymieniałem w październiku także na pewno jest, altek ładuje dobrze no chyba że faktycznie łożyska padły , w sumie troche na luzie gwiżdże ale mam tak od 5 lat i nic sie nie pogorszyło, nieżeby było bardzo słychac ale słychac.
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
moim zdaniem pompa wody,zobacz czy nie lata na boki koło od niej,kumplowi właśnie tez padła w peugeocie i był to już inny stopień wtajemniczenia bo u niego już łożysko poszło.tak więc zalecałbym zajrzeć do niej i jak coś wymienić
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zdjąłem obudowę próbowałem wyczuc jakies luzy na pompie wody ale nic nie wybadałem, ale wydaje mi się że pompa jest od nowości bo są bite znaki vw audi germany , no chyba że ktos w niemczech zanim go kupiłem wstawił oryginał. Pasek jest Contitech , wygląda ok. I jescze małe pytanie, zauważyłem ,że to duże koło zębate u góry podczas pracy silnika minimalnie odchyla się na boki ale bardzo mało, czy to normalne?
Badz ktos wymienial i wstawil uzywke W moim tez jak gwizdze, dzis go przegladali na warsztacie i wszystko wyglada ok, mechanik przejechal sie i powiedzial ze najprawdopodbniej zasysa gdzies powietrze i stad ten gwizd. U mnie go slychac np wrzucajac z 2 na 3 przy obrotach w granicy 2500-3500rpmSteryd126 pisze: ale wydaje mi się że pompa jest od nowości bo są bite znaki vw audi germany , no chyba że ktos w niemczech zanim go kupiłem wstawił oryginał. Pasek jest Contitech , wygląda ok.