Dziwne stuki w przednim prawym kole. POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne stuki w przednim prawym kole. POMOCY
Witam. Mam mały problem, otóż od niedawno mam dziwne stuki w przednim prawym kole. Zostały one wykryte po wyciągnięciu gum które sa po to by auto nie siedziało tak nisko. Zakłada sie one na tłoczyska. Okazało sie ze prawa strona siadła niżej niż lewa.[ zawias mam -80mm]. Dziwne .... Pomyślałem ze jest uszkodzony amortyzator, wiec założyłem tego springa na seryjny amor ..... nadal stuka. Pojechałem na diagnostykę i gość powiedział ze mam zużyta gume w wahaczu. Kupiłem, wymieniłem, stuki sa nadal takie same. Nie sa to stuki drążków, tylko takie jakby sie wjechało w dziurę gdzieś. Po tygodniu jeżdżenia pomyślałem sobie ze może ta sprężyna jest jakaś felerna i auto siedzi nizej i zwoje dobijają do siebie. Założyłem oryginalne amor ze springami -35mm zamiast tych -80 i co sie okazało ? Stuki sa nadal i nadal prawa strona siedzi nizej. Co to może byc ? Wahacz krzywy ? ale skad stuki ? Wymieniłem taka okrągłą gumę a nie tuleje bo ona jest sprawna.
eSsssssssssss :))))
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Nie masz takiego grubego drutu przez cały przód i jest połączony z wahaczami za pomocą takich oczek metalowych w środku guma i przykręcone do wahacza nakrętką ??? Chyba masz ... Tak jak kolega pisze może mocowanie górne McPhersona ???
Ostatnio zmieniony pn lut 15, 2010 21:05 przez bogib184, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
ten drut to stabilizator, już pisał, że nie ma tegobogib184 pisze:Nie masz takiego grubego drutu przez cały przód i jest połączony z wahaczami za pomocą takich oczek metalowych w środku guma i przykręcone do wahacza nakrętką ??? Chyba masz ... Tak jak kolega pisze może mocowanie górne McPhersona ???