Zapowietrzona pompa wtryskowa?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- bladzio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zapowietrzona pompa wtryskowa?
Mam dosyć poważny problem. Mianowicie po wymianie filtra paliwa chyba zapowietrzyła mi się pompa wtryskowa. Po wymianie zalałem filtr do pełna ale przewód zasilający od filtra do pompy był w połowie pusty, musiałem długo bardzo kręcić rozrusznikiem aby zapalił. Teraz nadal mam taką sytuację, że po wyłączeniu silnika przewód zasilający jest w połowie pusty i muszę długo kręcić żeby załapał-po pierwszym obrocie rozrusznika pompa zaciąga to paliwo co jest w przewodzie a potem ciągnie tylko samo powietrze! Podczas jazdy żadnych zmian nie odczuwam-jeździ tak jak jeździł ale wystarczy, że na chwilę zgaszę silnik już problem powraca. Zastanawiam się czy to możliwe żeby pompa nadal była zapowietrzona skoro raz już odpalił... Proszę bardzo o pomoc, ponieważ nie wiem już co robić...
Filtr jest firmy Mann, nowy zaworek zwrotny i oringi na nim założone nowe (były w komplecie z filtrem), przewody są szczelne i nie powinny zasysać powietrza, zawór spustowy pod filtrem też szczelny.
Filtr jest firmy Mann, nowy zaworek zwrotny i oringi na nim założone nowe (były w komplecie z filtrem), przewody są szczelne i nie powinny zasysać powietrza, zawór spustowy pod filtrem też szczelny.
-
- Nowicjusz
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Wytargaj filtr - 1 co to dokręć mocno korek spustowy od wody ... 2- możesz podłączyć omijając filtr - załatw jakieś rurki - całkiem odłącz filtr . i zobaczysz czy nie pomoże.bladzio1 pisze:tak, strzałka jest we właściwym kierunku.
Jak usterka minie - to masz oringi do wymiany na zaworku zwrotnym... do wymiany , ewentualnie wymiana filtra na taki bez zaworka np od MK V... mam u siebie i problemy z powietrzem zniknęły.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- bladzio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Korek spustowy sprawdzałem przed założeniem filtra i dokręciłem go mocno więc tam nie przepuszcza. Oringi na zaworku też wymieniałem podczas wymiany filtra. Muszę właśnie zrobić to ominięcie filtra wtedy się okaże czy to wina filtra czy z baku już zaciąga powietrze.Haki pisze:1 co to dokręć mocno korek spustowy od wody ... 2- możesz podłączyć omijając filtr - załatw jakieś rurki - całkiem odłącz filtr . i zobaczysz czy nie pomoże.
Jak usterka minie - to masz oringi do wymiany na zaworku zwrotnym... do wymiany