Zmiana licznika w passacie B3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- maryś
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zmiana licznika w passacie B3
Witam zostałem posiadaczem vw passata b3 combi zwanego "rupertem" Mam pytanie koledzy i koleżanki czy ktoś już może probował wsadzi do niego licznik z obrotkiem?? mam wersje z zegarkiem jest to rok 93/96 z silnikiem 1,8 i nie wiem czy podejdzie może juz ktos to przerabiał prosze o pomoc z waszej strony i z góry dziekuję
prawie plug and play, jest tylko problem że są 2 indeksy obrotomierza (cyfry nadrukowane na blacie pod wskazówką) jeden jest 3,0 a drugi 2,44. 3,0 chyba jest od 1,9TD a 2,44 od 1,6TD). Ja niestety nie trafiłem za pierwszym razem i musiałem znów polować na sztukę z właściwym indeksem bo miałem znacznie zaniżone obroty. Liczniki pasują też od Transportera mają te same indeksy obrotów, ale różne prędkościomierza - to akurat nie problem bo wystarczy wymienić prędkościomierze (siedzą na 4 śrubach)
[ Dodano: 13 Lut 2010 01:39 ]
A właśnie upewnij się też że kupujesz właściwą wersję bo prędkościomierze są na linkę albo elektroniczne, i żeby napewno był od diesla tak jak pisali koledzy wcześniej
[ Dodano: 13 Lut 2010 01:39 ]
A właśnie upewnij się też że kupujesz właściwą wersję bo prędkościomierze są na linkę albo elektroniczne, i żeby napewno był od diesla tak jak pisali koledzy wcześniej
Ostatnio zmieniony sob lut 13, 2010 02:38 przez kwietek, łącznie zmieniany 1 raz.