obracaja mi sie łozyska na czopie-foto.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Łożysko wcale nie powinno wchodzić z dużym oporem na czop. Tam jest lekki stożek na końcu, także wkładasz normalnie, potem jak dociągasz śrubą, to bieżnia jest dalej wciskana i czasami przy zdjęciu może ciężej schodzić - czasami nawet ciągnąć łożysko zostaje na czopie, ściągając uszczelniacz z bębna.
Dobrze napisał T.O.B.I., rzeczywiście jakby się obracało, to ślad byłby ciągły. Także to raczej wygląda na to, że łożysko jest bardziej obciążone w jednym miejscu. A te obciążenie może wynikać z krzywego zamontowania bieżni łożysk, krzywego czopa, krzywego bębna, albo dwa łożyska nie są w osi. Może bęben? No i sprawdź, to co pisałem wcześniej - czy bieżnie łożysk są dobrze osadzone w bębnie?
Dobrze napisał T.O.B.I., rzeczywiście jakby się obracało, to ślad byłby ciągły. Także to raczej wygląda na to, że łożysko jest bardziej obciążone w jednym miejscu. A te obciążenie może wynikać z krzywego zamontowania bieżni łożysk, krzywego czopa, krzywego bębna, albo dwa łożyska nie są w osi. Może bęben? No i sprawdź, to co pisałem wcześniej - czy bieżnie łożysk są dobrze osadzone w bębnie?
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
Witam
Pozdro
Jak wymieniasz czopy to od razu nowe łożyska, a nie na nowe czopy założyłeś rozkalibrowane łożyska a po miesiącu wymieniłeś łożyska i znowu na zeszlifowane już czopy.mirek272 pisze:tzn wpierw czopy zmieniłem bo cos chuczało..po wymianie czopow sie chyba pogorszyło i wymieniłem miesiac pozniej łozyska i to samo jest.Cos jakby obcierało huczało sam nie wiem jak to nazwac ale jest głosno w aucie.
Pozdro