problem z sonda 1.6 16V AZD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- anton:-)
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
problem z sonda 1.6 16V AZD
Mam mały problem z kolegi MKIV 1.6 1.6V po wycieciu kata zapala sie kontrolka check i po podpieciu vaga wywala bład ze jest cos nie tak z katalizatorem ze jest zuzyty czy zapchany juz dokładnie nie pamietam czy da sie cos zrobic zeby oszukac ECU ze niby jest ten katalizator bo kontrolka sie cały czas swieci
Ostatnio zmieniony czw kwie 15, 2010 17:50 przez anton:-), łącznie zmieniany 2 razy.
G R U P A L U B E L S K A
- Paweł Marek
- V.I.P.
anton:-), masz typowy przykład dlaczego nalezy podawać zgodnie z regulaminem typ silnika, żeby odowiadający ne musieli główkować niepotrzebnie. W tym wypadku np 16- ki po 99 miały 2 sondy, druga umieszczona za katem zgłasza błąd bo widzi spaliny nie oczyczczone przez nieistniejący katalizator. Umieszcza się ją wtedy w dospawanej do tłumika krótkiej rurce, nie wiem jak to się fachowo nazywa ale już wiesz czego szukac o ile faktycznie dwie sondy masz, więc szybciutko dopisuj typ sillnika bo będzie zsyp.Jazz_Blue pisze:U nas najprawdopodobniej nie będzie błędu, bo mamy tylko jedną sonde przed katalizatorem
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 23:57 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ja tam zrozumiałem, chodziło mi o kolege ManieKK, bo ma silnik AKL jak ja i mamy po jednej sondziePaweł Marek pisze:anton:-), masz typowy przykład dlaczego nalezy podawać zgodnie z regulaminem typ silnika, żeby odowiadający ne musieli główkować niepotrzebnie.Jazz_Blue pisze:U nas najprawdopodobniej nie będzie błędu, bo mamy tylko jedną sonde przed katalizatorem

- Paweł Marek
- V.I.P.
ok, ale autor tematu nie napisał więc do niego sie zwróciłem cytując Twoją wypowiedźJazz_Blue pisze:Ja tam zrozumiałem, chodziło mi o kolege ManieKK, bo ma silnik AKL jak ja i mamy po jednej sondzie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.