1Z, pompa wodna pracuje na klinowym czy rozrządu ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1Z, pompa wodna pracuje na klinowym czy rozrządu ?
Witam
Jak w temacie, moim skromnym zdaniem pompa wodna zasilana jest z paska klinowego, nie rozrządu. Nawet gdy by się pompa sypnęła to nie ma związku z rozrządem .
Tak więc podczas wymiany rozrządu wymiana pompy wodnej nie jest konieczna.
Czy się mylę ?
Jak w temacie, moim skromnym zdaniem pompa wodna zasilana jest z paska klinowego, nie rozrządu. Nawet gdy by się pompa sypnęła to nie ma związku z rozrządem .
Tak więc podczas wymiany rozrządu wymiana pompy wodnej nie jest konieczna.
Czy się mylę ?
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie mylisz się jest tak jak myslisz.Nie ma potrzeby wymieniać pompy wody podczas wymiany rozrządumaras2011 pisze:Tak więc podczas wymiany rozrządu wymiana pompy wodnej nie jest konieczna.
Czy się mylę ?
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 21:28 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Itak i nie .Pompę można wymienić na dwa sposoby .Bez rozpinania rozrządu odkręcając całą od bloku silnika .I rozpinając rozrząd bez odkręcania od bloku silnika wymieniając tylko przednią część z wirnikiem ale wtedy trzeba też zdjąć aluminiowe koło od wałka pośredniego żeby dostać się do śrub przedniej części pompy.Ja robiłem to metodą z rozpinaniem rozrządu bo i tak był do wymiany ale wydaje mi się że bez rozpinania rozrządu odkrecając od bloku silnika będzie szybciejMichał88 pisze:no tak nie jest konieczne ale jak ci padnie to do wymiany trzeba zwalić rozrząd
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
Podepne sie do tematu z troche innym pytanie. Mam silnik AFN i chcialem z niego wywalic klime, sprzedajac kompresor klimy zamienilem sie na lape i alternator z wersji bez klimy i mam problem Bo pasek ktory napedza altek ociera sie o pompe wody. Czy wystarczy wymienic kolo na pompie wody czy pompe trzeba przerzucic w inne miejsce na bloku?? Znajomy mi podpowiadal ze tylko kolka zamienic bo sa inaczej rozstawione ale nie jestem pewien a nie chce mi sie bawic w rozkrecanie i skrecanie na darmo.
Mam problemy z powiadomieniami o odpowiedzi jak coś.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: