Sprawność amortyzatorów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawność amortyzatorów
Mam zamiar kupić uzywane amortyzatory. Tylko sprawność tych amortyzatorów to ok 70% - firma Sasch - amortyzatory suche. Do jakiego % można spokojnie uzywać amortyzatory???
- Lukasz_mk2
- Forum Master
70% to dobry stan, tylko sprawdź dokładnie czy aby na pewno nie ma wycieku. Kiedyś byłem z kumplem sprawdzać amory w jego vectrze sprawność było na poziomie 72% a amor cały wylany i nadawał się tylko na śmietnik. Rozmawialiśmy wtedy z diagnostą na ten temat i mówił że generalnie różnie bywa z tymi wartościami w %. Podaj jeszcze cenę ile ktoś sobie życzy za te amory, bo na mój gust jak masz oszczędzić z 50 - 100zł na parze to lepiej kupić nowe ze sklepu.
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 13:20 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
generalnie jak masz pewność że mają około 70% nie są wylane i nie leżały 2 lata w szafie i ewentualne wycieki które powstały ktoś przetarł to bierz. Ale bierz pod uwagę że założenie tych amorów będzie Cię drożej kosztować niż one same i jak coś będzie z nimi nie tak to nie dość że zapłacisz podwójnie za robotę to jeszcze 50zł będziesz w plecy
- Lukasz_mk2
- Forum Master
myślę że nie ma się nad czym zastanawiać bierz bilstain'y będziesz miał spokój na parę sezonów, a z używkami możesz nie przejeździć nawet sezonu
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 18:01 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukiskwuki
- Użytkownik
kupuj nowki to sa czesci kotre powinno sie kupowac nowe ....i sam napisałes
Pazerny dwa razy traci. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 18:11 przez lukiskwuki, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Lukasz_mk2 głupoty piszesz
Jeżeli amortyzatory są dobre zakladamy 70% a są wylane można śmiało na nich śmigać tak mi powiedział mój diagnosta szkoda ich wymieniac zima dziury itd, u siebie miałem wylane śmigałem rok a działały ok . Mi nowe Sascha na szarpakach wykazały 84 %
Jeżeli amortyzatory są dobre zakladamy 70% a są wylane można śmiało na nich śmigać tak mi powiedział mój diagnosta szkoda ich wymieniac zima dziury itd, u siebie miałem wylane śmigałem rok a działały ok . Mi nowe Sascha na szarpakach wykazały 84 %
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Lukasz_mk2, musisz się dowiedzieć jak działą ten test.
Sprawnosc okreslana w % mówi o tym przez jaki procent czasu/względnie przebytej drogi, koło pozostaje w kontacie z nawierzchnią jeśli wprawi się w drganie o określonej amplitudzie.
Nie ma amortyzatora ktory osiagnie 100%. Nowe amory mają 80% w dół.
70% to jest jeszcze w pełni sprawny amortyzator.
Sprawnosc okreslana w % mówi o tym przez jaki procent czasu/względnie przebytej drogi, koło pozostaje w kontacie z nawierzchnią jeśli wprawi się w drganie o określonej amplitudzie.
Nie ma amortyzatora ktory osiagnie 100%. Nowe amory mają 80% w dół.
70% to jest jeszcze w pełni sprawny amortyzator.
ciezko komenować subiektywne odczucia, rozmawiajmy o faktach. Informację na temat sprawnosci amorów są bardzo łatwo znajdywalne w siecie. Sprawdz sam. pzdrLukasz_mk2 pisze:to troszkę dziwne bo jak u kumpla pokazało 70% to się tym jeździć nie dało
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 18:35 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.