Problem z doładowaniem W AGR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z doładowaniem W AGR
Witam. Chciałem się poradzić, a mianowicie problemy zaczęły się po wymianie silnika z AGR na ALH. Teraz mam silnik ALH a cały osprzęt z AGR problem polega na tym że turbina mi nie pompuje jak trzeba komputer żąda 2100 a ona daje 1750 max. Przepływke mam wymienioną wężyki od podciśnień też,zawór N75 nowy nawet turbinę rozbierałem( nie ma zmiennej geometrii) ale tam też wszystko jest OK luzów nie ma.Kat wycięty EGR zaślepiony. Czy ktoś może mi powiedzieć o co chodzi?? Szukałem na forum ale takiego przypadku z AGRm nie znalazłem. Z góry dzięki z podpowiedzi
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
wygląda na to, że niepotrzebnie rozbierałeś swoją turbinkę i pewnie teraz jest tak, że zawór upustowy nie jest do końca zamykany - regulowałeś długość cięgna sterującego zaworem upustowym ? jeśli tak to poluzuj nakrętkę kontrującą i następnie musisz kręcąc końcówką cięgna musisz skrócić jego długość, zrób to kilka razy (sprawdzając Vagiem jak się kształtuje wartość doładowania) aż w końcu trafisz, że ciśnienie rzeczywiste będzie odpowiadać zadanemu.
[ Dodano: 10 Lut 2010 07:30 ]
to powinno pomóc :
[ Dodano: 10 Lut 2010 07:30 ]
to powinno pomóc :
-
- Użytkownik
- Kontakt: