Techniczne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Techniczne
MK-2 1.8 89r. Podczas jazdy wyłączają mi się oba wskaźniki i temp. i paliwa. Po zatrzymaniu się i ponownym uruchomieniu nadal to samo. Po kilku przekręceniu stacyjki wskaźniki zaskakują i mogę kontynuować jazdę. Czy problem tkwi w liczniku, czy muszę go wymienić czy to coś w silniku.Dzieki za odpowiedz
wskaźniki
chodzi o dwa wskażniki. Wskaźnik poziomu paliwa i wskaźnik temperatury. Wtyczki sprawdziłem i przeczyściłem.
wskaźniki
sprawdziłem też i mase. głownie wyłączają mi sie na trasie. dzisiaj jechałem do Warszawy i wszystko było wporządku. Zatrzymałem sie na cpn i gdy po 5 minutach czciałem odpalić to wskaźniki już nie działały ale po jakimś czasie zaskoczyły. Charakteryzuje sie to tym że jak przekręcam kluczyk zapalają sie kontrolki i zaczyna mi mrugać kontrolka na wskaźniku temperatury. ale zdarza mi sie że ta kontrolka nie mryga to jak odpale to wskaźnik temp i wskaźnik poziomu paliwa nie działa
Podejrzewam ten "tranzystor?"(takie czarne na trzech nogach"z tyłu licznika połączony do folii ze ścieżkami)Jak ostatnio rozbierałem zegary i go nie podłączyłem to wskazniki nie działały.marcino.lublin pisze:chodzi o dwa wskażniki. Wskaźnik poziomu paliwa i wskaźnik temperatury. Wtyczki sprawdziłem i przeczyściłem.