Czyli wtryski pewnie pójdą w następnej kolejności do roboty, a co wyżej wymienionym gov modem, warto czy nie warto, może lepiej pobawić się jedynie w zwiększenie dawki paliwa?
maniek8855 pisze:ze zwiększę dawkę paliwa oczywiście rozsądnie i nie warto robić gov moda czy warto od razu zrobić gov moda, czy da to zauważalny efekt czy lepiej nie bawić się sprężynkami i podkładkami
wraz ze zwiekszeniem cisnienia reguluj dawke bo na samym powietrzu nie pojezdzisz
jak zrobisz gov moda na pewno poprawisz sobie osiagi i jesli juz chcesz sie bawic no to przydalo by sie to zrobic ale jak nie wiesz jak sie zabrac to na razie nie rob bo to nie jest konieczne
z latwiejszych mod'ow mozesz obrocic boost pina
jarekkoval pisze:wraz ze zwiekszeniem cisnienia reguluj dawke bo na samym powietrzu nie pojezdzisz
To wiem, to już mam zaklepane,ze zrobi mi to kolega z forum Adamm i ciśnienie doładowania ustawię wskaźnikiem.
Co do gov moda nie wiem czy sam dam radę więc jak kolega Adamm nie będzie również wiedział to odpuszczę.
latwiejszych mod'ow mozesz obrocic boost pina
Dopiero się bawię w kręcenie swojego diesela wiec zadam pytanie pewnie banalne na czym to polega i co daje, co dokładnie trzeba zrobić przy tym modzie, może jakiś link z fotką?
Ostatnio zmieniony wt lut 09, 2010 18:18 przez maniek8855, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki serdeczne, myślę,ze do soboty będzie już po większości modów, jak pogoda pozwoli zrobię pomiary do 100 i elastyczności na poszczególnych biegach jeśli pogoda pozwoli
ic, gov nie za duży 1,2 podkladki pod sprężyne od wysokich obrotów, skrzynie 4t bo na 1v seryjnej szkoda opon i silnik abo moze sie przytrafić, że przegrzejesz na wyższych obrotach, no i ciśnienie 1,3 bara,
mbc mozna założyc poczujesz różnice, turbo szybciej sie bedzie wkręcać, boost pin zmienić najlepiej na bardziej spilowany a góre pompy założyć ze słoneczkiem.
efekt gwarantowany.
jakby co mam orginalnie badziej ścięte piny z różnych marek...
o to co można uzyskać na pinie spiłowanym, dawka jest ustawiona na oko:P
jest ślizgo i nie ma gdzie poeksperymentować
Ostatnio zmieniony wt lut 09, 2010 19:17 przez JABcok20, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
I ta cała LDA do czego to i jakie zastosowanie ma i co mozna z nia zrobic??
na przykładzie mkII jest pompa z grzybem od której idzie rurka do kolektora ssącego, rurką podawane jest powietrze z kolektora do pompy i wtedy pompa daje więcej paliwa i ot cała filozofia, a co do boost pina niech się wypowie elita