Jakiej firmy amory - skrócone - sportowe

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » sob mar 18, 2006 20:01

Ja sie dowiadywalem i dowiedzialem sie tyle ze amory do evo technix robi kayaba a dla gt cupline monroe... tyle ze producenci ci wystawiaja je jako bezfirmowe... i to nie sa informacje od sprzedawcow :) KONI to oczywiscie inna liga ale i cena jest nie z tej ligi... co do uzywek to wydaje mi sie ze to tak jakby kupic uzywane uszczelki... :) dlatego radze celowac w nowki...

kamel1984
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kamel1984 » sob mar 18, 2006 22:59

no wlasnie a propos tematu chlopaki dzisiaj zamontowalem springi 40/40 i seryjne amory zawsze mi auto stalo tak ze przod mialem troche wyzej niz tyl i teraz tez tak jest ale mniej widoczne , co to moze byc?butla gazu w bagazniku ? czy zuzyte amory ?
i jeszcze jedno czy ladowac rozporke do przodu w 1.3 ???

maj mk2 - kamel edition http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=389353#389353

Awatar użytkownika
eldorado84
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eldorado84 » sob mar 18, 2006 23:31

U mnie tak samo było: przód wyżej a tył niżej, nawet po zastosowaniu Jamexa 40/40 i tak zostało - to normalne, mogłeś kupić springi 60/40 wtedy byłby wyrównany przód z tyłem. Amory nić do tego nie mają (moim zdaniem) bo w końcu samochód siedzi na tależach od amorach czyli głównie na sprężynach (zwłaszcza). A co do rozpurki to czytałem inne posty (wcześniejsze) i nie jest konieczne zakładanie do naszego obniżenia 40/40 (chyba że obniżenie auta jest większe np: 60/40, 60/60, 80/80) - ale jak kto woli napewno stanie sie jeszcze bardziej stabilniejszy. Z tego co pamiętam to trzeba taż wsadzić na amory odboje na tył (na przód nie pamiętam), i przydało by się ustawić zbieżność po zmianie sprężyn bo jak będzie ściągać to wtedy oponki nasze też będzie CIĄĆ :cry: (u mnie po takim zabiegu zaczęło ściągać w lewo) - - ale sie rozpisałem :okej:

http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809

- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » sob mar 18, 2006 23:34

Mam prosbe... moglbys zrobic zdjecie fury? byloby super bo zastanawiam sie jaki wariant obnizenia wybrac. A jak sie jezdzi? i jakie springi kupiles? no i od kogo bo jestem na kupnie i takie info jest dla mnie na wage zlota.... a co do tylu to golfy zawsze mialy takie ciagotki a i mozliwe ze to przez butle... wkoncu to 50 kg w bagazniku...Dzieki

Awatar użytkownika
micab
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: micab » sob mar 18, 2006 23:51

rozpórka nie ma za wiele wspólnego z obniżeniem, głównie chodzi tu o twardość zawiasu, jak jest bardzo twardo to napewno warto założyć, chociaż jak auto jest zdrowe, to nawet na najtwardszym cywilnym zawiasie (nie mówie to o jakimś wyczynowym) nie powinno się nic stać, jednak rozpórka napewno nie zaszkodzi, więc uważam że warto załozyć, tyle że w mk2 i 3 trzeba wiercić dziury na kielichach bo nie ma seryjnie zrobionych tak jak np. w mk1 :/

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » ndz mar 19, 2006 00:03

Zaden problem ... ma sie w koncu wiertarke marki toya za 24,99 zl i wiertla topex premium line! takze zaden problem no chyba ze mi wylacznik odpadnie tak jak ostatnio...

Awatar użytkownika
micab
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: micab » ndz mar 19, 2006 00:34

wywiercić dziurę to pikuś, najpierw trzeba równiutko wymierzyć otwory ;) i oczywiście kupić twarde śruby ;)

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”