Maglownica, płyn leje sie jak z kranu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rafg
Mały gagatek
Mały gagatek

Maglownica, płyn leje sie jak z kranu

Post autor: rafg » pn lut 08, 2010 15:00

Zauwazylem, ze dosc szybko mi ubywa plyn od wspomy. Okazalo sie ze maglownica do wymiany. Teraz cofnijmy sie w czasie. Zanim zaczelo lac sie 'jak z kranu' ubywal bardzo minimalnie. Mimo wszystko musialem kupic jakis plyn. Kupilem febi s6161 (syntetyk) i dolalem do poziomu. Zaczal co raz czesciej ubywac, po 2 miesiacach wycieka masakrycznie. Czy to wina ze wlalem syntetyk i mi rozszczelnil uklad bo byl mineral?
Przed zakupem opisywalem jaki plyn mam w zbiorniku (zoltawy) i polecono mi dolanie syntetyka 6161.
Glownie chodzi mi o to zebym tego samego bledu nie popelnil bo mozliwe ze ten syntetyk mi zalatwil maglownice na amen. Konczy mi sie plyn wiec musze dokupic na dolewki jakis zanim znajde maglownice. Jaki plyn mam teraz kupic? Dalej lac tym syntetykiem s6161 czy jednak zmienic na mineral M6162? Przy wymianie maglownicy podejrzewam trzeba bedzie zalac caly uklad na nowo, wiec ktory plyn bedzie bardziej pasowal?

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » pn lut 08, 2010 15:06

Po regeneracji maglownicy spytasz się dokładnie w firmie której to zlecisz co polecają. Napewno sami zaleją układ i dadzą swój płyn na ew. dolewkę. Wszyskie uszczelniacze masz nowe więc pewno jakiś syntetyk zaleją.

Co do pytania o Twój błąd - poprostu miałeś pecha a maglownica miała dość... co byś nie robił i tak byłaby w rozsypce.

Dziki

rafg
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: rafg » pn lut 08, 2010 15:10

Tylko musze robic dolewki zanim w koncu wymienie maglownice, a plyn juz mi sie konczy i jestem zmuszony kupic nowy. Jaki? Dalej lac s6161 czy m6162 ?

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » pn lut 08, 2010 15:14

rafg pisze:Tylko musze robic dolewki zanim w koncu wymienie maglownice, a plyn juz mi sie konczy i jestem zmuszony kupic nowy. Jaki? Dalej lac s6161 czy m6162 ?
Teraz to już mało ważne co lał będziesz , Kup ten tańszy -- skoro i tak jest magiel rozszczelniony i idzie do roboty to po co przepłacać :pub:

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

rafg
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: rafg » pn lut 08, 2010 15:23

Minerał jest tanszy, ale skoro jest syntetyk to jak wleje mineral to nie pojdzie pompa?

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » wt lut 09, 2010 00:49

rafg pisze:Minerał jest tanszy, ale skoro jest syntetyk to jak wleje mineral to nie pojdzie pompa?
Nic się jej nie stanie ... będzie ciekło ale wolniej :bigok: a Tobie pozostaje wizyta u kogoś kto regeneruje magiel i tyle ...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

grizzly83

Post autor: grizzly83 » śr lut 10, 2010 02:48

Hej
Sprawdź to co opisywałem wcześniej co do maglownicy ...
Pomogło mi i tobie także pomoże. :okej:
pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”