[mk2] Wymiana zderzaka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Wymiana zderzaka
A więc mam szeroki zderzak z przodu i musze go wymienić bo pourywałem zaczepy .
Zderzak który chce kupić od kolesia , też szeroki , m a jednak troche inne mocowanie .
U mnie wystarczy wejść pod auto i wyciągnąć takie plasikowe zaczepy prostokątne i zderzak schodzi sam bez tej metalowej belki , a u niego trzeba było ściągnąć razem z belką cały , a zderzak do tej belki jest inaczej przymocowany , nie za pomoća takich prostokątnych zaczepów ja k u mnie .
Możecie mi wyjaśnić o z tym chodzi , bo teraz nie wiem czy jakoś się da go rzełożyć .
Pozdrawiam
Zderzak który chce kupić od kolesia , też szeroki , m a jednak troche inne mocowanie .
U mnie wystarczy wejść pod auto i wyciągnąć takie plasikowe zaczepy prostokątne i zderzak schodzi sam bez tej metalowej belki , a u niego trzeba było ściągnąć razem z belką cały , a zderzak do tej belki jest inaczej przymocowany , nie za pomoća takich prostokątnych zaczepów ja k u mnie .
Możecie mi wyjaśnić o z tym chodzi , bo teraz nie wiem czy jakoś się da go rzełożyć .
Pozdrawiam
No cóż , na sprzedaż
:(
Te śruby do odkręcania tego całego dziwadła są przykryte takimi czarnymi zaślepkami(w moim wąskim zdesiu je widać nie wiem jak u ciebie w szerokim).Należy je zdjąć i długim kluczem nie wiem czy śrubstakiem odkręcić no i schodzi all.
Warunek trzeba zanurkować pod furmankę.
[ Dodano: Pon Mar 20, 2006 17:27 ]
A są one w Goleru od dołu.A nie przy zdesiach.
Warunek trzeba zanurkować pod furmankę.
[ Dodano: Pon Mar 20, 2006 17:27 ]
A są one w Goleru od dołu.A nie przy zdesiach.
Mam jette II na szerokim zderzaku.Mam taki problem, że przedni zderzak zsuwa mi się bez oporu do przodu, bo trzyma się jedynie na tych bocznych ślizgach plastikowych, a żadnymi śrubami nie jest przykręcony i nie bardzo widzę gdzie ma być przykręcony. W książce znalazłem, że ma być mocowany 2 śrubami z każdej strony ale u mnie nie ma takich mocowań... Może ktoś zapodać fotki jak to wygląda od spodu u niego?
Ale odkop po 4 latach , heh .
Mi się nie chce wbijać pod furę extra żeby foto zrobić , ale wygląda to tak że zderzak jest mocowany do stalowej belki , z niej wychodzą jakby dwa kątowniki które wchodzą w coś co wygląda jak podłużnica .
I dopiero w tą podłużnicę są wkręcane śruby ( po 2 na stronę ) od spodu które tak jakby przymocowują te mocowanie zderzaka do podłużnic .
Połóż się pod furke i szukaj pomiędzy zderzakiem a wahaczami 2 śrub z symetrycznym odzwierciedleniem po drugiej stronie samochodu , tzn. 2 w pobliżu lewego wahacza i 2 w pobliżu prawego .
Lepiej już nie potrafię opisać .
Powodzenia
Mi się nie chce wbijać pod furę extra żeby foto zrobić , ale wygląda to tak że zderzak jest mocowany do stalowej belki , z niej wychodzą jakby dwa kątowniki które wchodzą w coś co wygląda jak podłużnica .
I dopiero w tą podłużnicę są wkręcane śruby ( po 2 na stronę ) od spodu które tak jakby przymocowują te mocowanie zderzaka do podłużnic .
Połóż się pod furke i szukaj pomiędzy zderzakiem a wahaczami 2 śrub z symetrycznym odzwierciedleniem po drugiej stronie samochodu , tzn. 2 w pobliżu lewego wahacza i 2 w pobliżu prawego .
Lepiej już nie potrafię opisać .
Powodzenia
No cóż , na sprzedaż