[mk3]ŚĆIĄGANIE WIELOKLINU (((POZNAŃ)))PILNE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]ŚĆIĄGANIE WIELOKLINU (((POZNAŃ)))PILNE
juz pisalem w kilku postach ze mam problem ze sciagnieciem wieloklinu(a musze go sciagnac bo mam kupiona inna kierownice) probowalem w-tkie sposoby, mialem juz 2 rozne sciagacze do lozysk, ogrzewalem wieloklin, wybijalem w-tkim cos sie da... i nic.
Mam wiec pytanie, czy jest ktos z Poznania, a ponadto jest miłosiernym samarytaninem, który byłby mi w stanie pomóc z tym problemem, tzn znalazl chwile by pomóc w jego ściąganiu?
Mam wiec pytanie, czy jest ktos z Poznania, a ponadto jest miłosiernym samarytaninem, który byłby mi w stanie pomóc z tym problemem, tzn znalazl chwile by pomóc w jego ściąganiu?
witka panowie
mam ten sam problem
powiedzcie mi:
1. Gdzie zaczepialiście ściągacz? Na wysokości czerwonej ściągacz się zsuwa, a na wysokości niebieskiej nie można bo tam jest za ciasno...
2. Załóżmy, że już ściągnąlem tulejke. Dalej jest sprężyna i łożysko. Czy po zdjęciu tulejki reszta nie rozpadnie sie??? Bo wygląda to tak, jakby sprężyna zapierała się o tuleje i dociskała łożysko...
PzDr600

mam ten sam problem

1. Gdzie zaczepialiście ściągacz? Na wysokości czerwonej ściągacz się zsuwa, a na wysokości niebieskiej nie można bo tam jest za ciasno...

2. Załóżmy, że już ściągnąlem tulejke. Dalej jest sprężyna i łożysko. Czy po zdjęciu tulejki reszta nie rozpadnie sie??? Bo wygląda to tak, jakby sprężyna zapierała się o tuleje i dociskała łożysko...

PzDr600

tak sprezyna doscika łożysko i nie ma luzu. po zdjeciu tego nierozapanie sie nic. ja mam sciagacz samoróbke, zroboiny z kawałka rury o duzej srednicy. nakładam go skrecam z boku i nic nie przesuwa sieBMBL pisze:witka panowie
mam ten sam problempowiedzcie mi:
1. Gdzie zaczepialiście ściągacz? Na wysokości czerwonej ściągacz się zsuwa, a na wysokości niebieskiej nie można bo tam jest za ciasno...![]()
2. Załóżmy, że już ściągnąlem tulejke. Dalej jest sprężyna i łożysko. Czy po zdjęciu tulejki reszta nie rozpadnie sie??? Bo wygląda to tak, jakby sprężyna zapierała się o tuleje i dociskała łożysko...![]()
PzDr600
[url=http://img46.imageshack.us/img46/1763/wieloklin19os.jpg]Obrazek[/URL]

A możesz zapodać jakies foto lub rysunek??? Bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego Twojego patentuku_bi pisze:
tak sprezyna doscika łożysko i nie ma luzu. po zdjeciu tego nierozapanie sie nic. ja mam sciagacz samoróbke, zroboiny z kawałka rury o duzej srednicy. nakładam go skrecam z boku i nic nie przesuwa sie

Ps. Podgrzewałeś tulejke czy nie