Włącznik oświetlenia bagażnika MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Włącznik oświetlenia bagażnika MK2
[MK2] Chciałem przerobić lampkę oświetlenia w bagażniku tak by światełko nie włączało się tylko jak załączę światła postojowe ale po podniesieniu tylnej klapy. Problem mam jednak z włącznikiem. Długo szukałem i nie mogłem znaleść oryginalnego z bagażnika aż dzis trafiłem aż 2 takie włączniki. Problem jest w tym że jeden jest jakiś nacięty a drugi typowo płaski (bez nacięcia). Czy może mi ktoś powiedzieć czym one się różną i do czego jest to nacięcie???
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 20:44 przez Jajcek, łącznie zmieniany 1 raz.
No właśnie nie zawsze. Ja mam tylko lamkę w bagażniku bez możliwości jej właczania/wyłączania przyciskiem. Mogę podnieść klapę a lampka się nie zaświeci bez zapalonych świateł postojowych. Co zabawne jest to oryginalne rozwiąznie nie modyfikowane w żaden spsób. Jest miejsce na ten czujniki i klocek ale fabrycznie tego nie miałem zamontowanego. Dziś nabyłem ten klocek i przycisk i zamierzam trochę pokombinować.stonefree pisze:Lampka fabrycznie świeci przy otwartej klapie nawet wtedy, kiedy postojowe są wyłączone.Jajcek pisze:by światełko nie włączało się tylko jak załączę światła postojowe ale po podniesieniu tylnej klapy
Jajcek, zle piszesz, nie wszystkie modele mialy oswietlenie bagaznika, to sie zgodze, ale byly modele gdzie z lewej strony byl wypuszczony staly +, i od tego robi sie oswietlenie bagaznika. W moim nie bylo ani oswietlenia ani kabla +, zas kolega mial kabel zaslepiony ale tez nie mial lampki.
U mnie rozwiazalem to puszczajac kabel ze stalym +.
U mnie rozwiazalem to puszczajac kabel ze stalym +.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- na 100% nie jest to ori rozwiązanie. Porób zdjęcia wiązek itp. - szczególnie, gdzie zasilanie lampki podpięte jest pod postojówkę. Być może ktoś załatwił sobie fragment wiązki i go podłączył do postojówek, bo nie miał wyprowadzonego stałego +12V.Jajcek pisze:No właśnie nie zawsze. Ja mam tylko lamkę w bagażniku bez możliwości jej właczania/wyłączania przyciskiem. Mogę podnieść klapę a lampka się nie zaświeci bez zapalonych świateł postojowych. Co zabawne jest to oryginalne rozwiąznie nie modyfikowane w żaden spsób
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Na stronie www.vwgolf.pl masz poradę, jak założyć ori oświetlenie bagażnika - poczytaj i wszystko będziesz wiedział. Jeżeli pod tapicerką w bagażniku nie masz ukrytej wtyczki do zasilania lampki, to będziesz musiał pociągnąć stałe +12V ze skrzynki - a dokładnie poszukaj za skrzynką złączki na czerwonym przewodzie - to jest zasilanie lampki wnętrza - rozłącz tę wtyczkę (wtedy lampka wnętrza powinna zgasnąć) i zrób rozgałęzienie na konektorkach. Masę pociągnij od śruby w bagażniku, tam, gdzie podpięte są inne masy.
Ostatnio zmieniony ndz lut 07, 2010 11:17 przez Lipek81, łącznie zmieniany 1 raz.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;