[mk IV] śrubka wkładki zamka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
AdiS_VW
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[mk IV] śrubka wkładki zamka

Post autor: AdiS_VW » czw lut 04, 2010 22:05

Mam taki problem a mianowicie gdy poluzowałem śrubke która wraz z okrągła blaszka trzyma zamek i wyjąłem wkładke wypadła mi ta blaszka no i trzeba bylo drzeć boczek i blache :-? jak dostałem sie do zamka od wewnatrz probowałem założyć ta blaszke ale znowu wypadła mi ta nieszczęsna subka na torxa do rynienek odprowadzających wode z drzwi. wkładka obecnie jest zablokowana przez tą blaszke i wypasc nie powinna ale do pelni szczesci trzeba mi ta srubke która bedzie to juz trzymala na 100%. i teraz mam w związku z tym dylemat przepuszczam żę cięzko będzie ja dostac a przez rynienke jej raczej nie wydostane. potrzebuje rysunek z etki własnie wkładki który bedzie zawierał tą śrubke i teraz gdzie z tym sie udać w sziku raczej tej śrubki nie dostane czyli pewnie pozostaje ASO ale czy tam sama śrubke dostane? skrótowo to je tak :okej: wkładke blokujesz taką zawleczką pół okrągła a całość skrecasz własnie ta śrubką zeby sie to trzymalo w kupie

zaznaczyłem na foto
Obrazek

a tu jak to wygląda jak jest rozebrane, chodzi o tą wkręconą śrubke koło torxa
Obrazek
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2010 22:06 przez AdiS_VW, łącznie zmieniany 1 raz.

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jackyz » czw lut 04, 2010 22:21

Spróbuj może pierwsze jakimś magnesem na antence teleskopowej.A o ile dobrze pamiętam to tą śrubke się poluzwywało pełne 25 obrotów i wtedy nic nie wylatuje.

Jacek

Awatar użytkownika
sciema66
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sciema66 » czw lut 04, 2010 22:34

jackyz pisze:Spróbuj może pierwsze jakimś magnesem na antence teleskopowej.A o ile dobrze pamiętam to tą śrubke się poluzwywało pełne 25 obrotów i wtedy nic nie wylatuje.
przy luzowaniu tej śrubki trzeba pociągnąc i trzymac klamkę i odkręcac do lekkiego oporu i wtedy nic nie wypadnie

Awatar użytkownika
AdiS_VW
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: AdiS_VW » czw lut 04, 2010 22:36

jackyz, sciema66, teraz to i ja to wiem :bigok: potrzebuje jakis numer tej srubki albo cos zeby w ASO ja zamówić chyba że ktos z userów ma na zbyciu takową

Sprzedam klape z MK IV lub pojedyncze części

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jackyz » czw lut 04, 2010 22:48

Właśnie sprawdziłem w Etce i nie kupisz jej osobno,ale podjedź na serwis vw lub skody to może załatwisz z jakiejś klamki np:po wypadkowej.

Jacek

Awatar użytkownika
AdiS_VW
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: AdiS_VW » czw lut 04, 2010 22:52

aha czyli jednak możę byc problem z dostaniem tej śrubki jak w ASO nie dostane to pewnie allegro zostaje. jej nei można jakąś zwykła śrubką zastapic?

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » czw lut 04, 2010 22:54

A uwiązanie magnesu na jakiejś nitce nie pomoże? Weź jakiś magnesik na pewno jakiś masz w domu i spróbuj magnesem... powinno dać radę.

[ Dodano: 04 Lut 2010 21:55 ]
A uwiązanie magnesu na jakiejś nitce nie pomoże? Weź jakiś magnesik na pewno jakiś masz w domu i spróbuj magnesem... powinno dać radę. Co gorsze to pewnie teraz będzie dzwonić tam gdzieś ta śruba...

[ Dodano: 04 Lut 2010 21:58 ]
AdiS_VW pisze:aha czyli jednak możę byc problem z dostaniem tej śrubki jak w ASO nie dostane to pewnie allegro zostaje. jej nei można jakąś zwykła śrubką zastapic?
Pewnie można tylko musiałbyś jakoś taki lep jej dorobić. Najpierw dobierz odpowiedni gwint żeby się tam wkręcało luźno, jak już będziesz miał taką śrubę obspawaj jej lep i obszlifuj żeby mniej więcej wyglądało to tak jak ori.

Weź na allegro popytaj ludzi którzy sprzedają klamki... może będą mieli taką śrubkę. Na jakiś szrot też możesz zajrzeć.
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2010 22:59 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AdiS_VW
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: AdiS_VW » czw lut 04, 2010 22:58

poolak2006, tam je tyle syfu żę nie sądze żęby dzwoniła :D

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jackyz » czw lut 04, 2010 23:00

[quote="AdiS_VW"]aha czyli jednak możę byc problem z dostaniem tej śrubki jak w ASO nie dostane to pewnie allegro zostaje. jej nei można jakąś zwykła śrubką zastapic?[/quo
Gdyby mi się tak stało i nie dalbym rady jej załatwić to pojechałbym do jakiegoś tokarza żeby mi taką dorobił,nawet na płaski śrubokręt,tylko łeb żeby miał taką samą średnice.

Jacek

Awatar użytkownika
AdiS_VW
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: AdiS_VW » czw lut 04, 2010 23:02

jackyz, jakbym miał jakąś przykładową to z checia pojade i mu ja pokaze bo tak to nei wiem jak moge mu to wytłumaczyc

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jackyz » czw lut 04, 2010 23:46

Postaram się podać Ci wymiary w sobote,jeżeli chcesz.Podjade na złomowisko i zmierze.

Jacek

Awatar użytkownika
AdiS_VW
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: AdiS_VW » pt lut 05, 2010 10:35

jackyz, jak bys taka wyrwał na złomowisku to bys mi ja wyslal a ja bym ci zwrócił kase za wszystko :chytry: ja niestety nie mam gdzies w poblizu zlomowiska na ktorym bym cos wyrwal do mk IV :crazy: to jak cos to pisz na pw. jak by ktos mial odtsep do tej śrubki to piszczie na pw :food:
Ostatnio zmieniony pt lut 05, 2010 10:35 przez AdiS_VW, łącznie zmieniany 1 raz.

zikr6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: zikr6 » pt lut 05, 2010 11:06

http://moto.allegro.pl/item903053457_vw ... olory.html
http://moto.allegro.pl/item892885300_kl ... skoda.html
Dużo tego jest na Allegro.

Awatar użytkownika
AdiS_VW
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: AdiS_VW » pt lut 05, 2010 15:41

zikr6, ta są same klamki nie sądze żeby koleś miał tą srubke co się wkręca w klamke

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”