Po wymianie paska rozrządu zaczął szarpać

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Pieter WA
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Po wymianie paska rozrządu zaczął szarpać

Post autor: Pieter WA » śr lut 03, 2010 22:36

WItam wszystkich.Panowie problem mój polega na tym że dałem golfa do wymiany paska rozrządu i ustawienia zapłonu. Po wyjechaniu od mechanika podczas jazdy autem zaczyna szarpać na 4 i piątym biegu tak ok2 tys. obr..to wina nastawnika czy coś popieprzyli jak wymieniali pasek albo ten zapłon??? Dodam od razu że nie dam rady wpiąć go pod vag.

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » śr lut 03, 2010 22:55

Pieter WA pisze:autem zaczyna szarpać na 4 i piątym biegu tak ok2 tys. obr
Objaw tak jak by nastawnik .Odepnij wtyczkę od napędu licznika w skrzyni to się upewnisz .Ale że niby jak on się miał zepsuć podczas wymiany rozrządu?Przecież w pompie nikt raczej nie grzebał .Podejrzewam że czegoś nie podpieli lub nie podłaczyli jak należy .Jedż do tych speców co ci robili niech myślą co jest nie halo bo przecież przed wymianą rozrzadu było dobrze .Co to ku....a są za ''mechanicy ''co oddają klientowi auto które chodzi gorzej niż przed ich robotą !!!??Normalnie brak mi słów...
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 22:58 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

Pieter WA
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pieter WA » śr lut 03, 2010 23:04

[quote="munior"]Odepnij wtyczkę od napędu licznika w skrzyni to się upewnisz . No włąsńie po odpięciu wtyczki szarpania nie ma. a do nich sie nie wróce bo mi w dodatku rozwalili szybe przednią w rogu i oczywiscie twierdzili że to nie oni i zrobiłem grande i już sie do nich nie wróce .

Awatar użytkownika
art29
Ma gadane
Ma gadane
Auto: KochanyTDI 1.9 , DuzyTDI XDRIVE,I Cupra Formentorrrrrr.
Kontakt:

Post autor: art29 » czw lut 04, 2010 00:37

Pieter WA pisze:rozwalili szybe przednią w rogu i oczywiście twierdzili że to nie oni
to nie radze tam jechać posprawdzaj wężyki i kable,wtyczki czy są powpinane i nie wiszą luzem bo jesli to partacze to mogli zapomnieć

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”