Sposoby na awaryjne odpalienie TDI w mróz :)?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Panowie najzdrowszy sposob na awaryjne odpalanie diesla to sciagniecie rury dolotowej powietrza do silnika i opalarka grzanie powietrza sposob 100% wiarygodny, codzien tak odpalam firmowe iveco wersja bez swiec zarowych co mnie bardzo dziwi ale nie ma ich, pali od strzala a bez opalarki to mozna je caly dzien krecic i nie odpali
opalarka albo na kopciucha. tak odpalam sztaplarki. sztaplarki nie majaj swiec zarowych w cylindrach tylko na dolocie sa dwie albo i nawet jedna by podgrzewac powietrze. z tym ze i tak zadna nie jest sprawna no i komu by sie chcialo katowac aku wiec palimy na kopciucha. raz sie go odpali z rana a pozniej to pali juz bez problemu- co pol godziny czy godzina sa odpalane.
Jedna mala uwaga do wczesniejszej wypowiedzi-gnojowka nie jest podawana na swieczki zarowe. po pierwsze ze by silnik ni eodpalil bo by cofnelo wal glowny a dwa to to ze swieczki od szoku termicznego by zrobily papa.
Jedna mala uwaga do wczesniejszej wypowiedzi-gnojowka nie jest podawana na swieczki zarowe. po pierwsze ze by silnik ni eodpalil bo by cofnelo wal glowny a dwa to to ze swieczki od szoku termicznego by zrobily papa.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Też mi nie odpalił przy -27 a dopiero przy -15 stopniach.
Mechanik powiedział, że powinienem dolewać do 10 litrów oleju-1 litr paliwa, w sytuacji gdy będą duże mrozy (spowoduje to iż nie wytrąci się parafina).
samochód ma prawie 200tyś. powyżej -15 odpala z dymkiem ale to norma.
Co sądzicie o dolewaniu paliwa do oleju????
Mechanik powiedział, że powinienem dolewać do 10 litrów oleju-1 litr paliwa, w sytuacji gdy będą duże mrozy (spowoduje to iż nie wytrąci się parafina).
samochód ma prawie 200tyś. powyżej -15 odpala z dymkiem ale to norma.
Co sądzicie o dolewaniu paliwa do oleju????
Chodzi Ci o dolanie benzyny do oleju napędowego? Sądząc po powyższym sformuowaniu jestem w stanie pomyśleć że chcesz zatankować silnik paliwem. Nie rób tego.jakto pisze:Co sądzicie o dolewaniu paliwa do oleju????
Co do benzyny w oleju napędowym dopuszczalna ilość to chyba 10%, ale po co się tak bawić wymień filtr i zalej lepszego paliwa.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- art29
- Ma gadane
- Auto: KochanyTDI 1.9 , DuzyTDI XDRIVE,I Cupra Formentorrrrrr.
- Kontakt:
ja osobiście drugi rok tankuje na stacji bp ultimejta i nie mam żadnych problemów ,numer jaki se wywinąłem w piątek zostawiłem auto około 20 na strzeżonym parkingu z ima sami wiecie oszczędzać aku trzeba przychodzę w sobotę o 14:45 a gość mi gada ze do mnie dzwonił , posyłał sąsiadów bo zapomniałem światła wyłączyć w środku wtedy opadły mi ręce ,myślę nawet centralki nie otworzy -20 a tu jakie zdziwienie puk otwarte wkładam kluczyk pyk świece zgasły kręcę ze 2 obroty i pyk i bangla a wiec buzi w kierownice i radocha
równiez nic nie dolewam i pali bez problemu stoji cały czas pod chmurka , a co do dolewania benzyny do ropy to to nie jest zadna nowość od lat sie stosuje takie praktyki tyle ze głownie przy ciezarowkach dostawczakach itp
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
Tak też zrobiłem-wymieniłem filtr paliwa (patrz->oleju napędowego) ale co ile mam to robić ten wytrzymał 20 tyś (4 miesiące), a zgodnie z normą po 30 tyś wymiana.marcin999 pisze:Chodzi Ci o dolanie benzyny do oleju napędowego? Sądząc po powyższym sformuowaniu jestem w stanie pomyśleć że chcesz zatankować silnik paliwem. Nie rób tego.jakto pisze:Co sądzicie o dolewaniu paliwa do oleju????
Co do benzyny w oleju napędowym dopuszczalna ilość to chyba 10%, ale po co się tak bawić wymień filtr i zalej lepszego paliwa.
Pytam bonie chciałbym, gdy przyjdzie -25, żeby znowu nie odpalił.
pzdr i dzięki za info
PS.do tych którzy piszą, iż ich "fury" odpalaja bez problemu-mija się z celem pisanie na ten temat-problem zbiegał sie do tego CZY KTÓS STOSUJE DOLEWANIE BENZYNY DO OLeJU NAP.???