CDN po zagrzaniu silnika do 110'C w -23'C dziw zapa nawiewu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
CDN po zagrzaniu silnika do 110'C w -23'C dziw zapa nawiewu
Witam, po zagrzaniu plynu itp rano doalelem koncentrat jakis i od tego czasu mam po odpaleniu chwilowy zapach z nawiewu tak jakby zuzyty plyn....jak leci cieplo to tego nie czuc, dodam ze nie cieknie ale nie byl wymieniany plyn wiec jest chyba woda + 0,5 koncentratu zielonego, to moze dawac ten zapaszek? Moze to byc tez wilgotny stary filtr kabionowy?
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2010 02:05 przez shark:), łącznie zmieniany 1 raz.
może być filtr kabinowy jak długo nie był wymieniany ale i tez może być nagrzewniczka nieszczelna , jak dobrze pamietam zamarzł tobie "płyn" i mogł rozsadzić co nieco
weż chusteczke higieniczna i dokładnie przetrzyj dolną część przedniej szyby , jeżeli chusteczka bedzie tłusta to masz nagrzewnice do wymiany
weż chusteczke higieniczna i dokładnie przetrzyj dolną część przedniej szyby , jeżeli chusteczka bedzie tłusta to masz nagrzewnice do wymiany

- Paweł Marek
- V.I.P.
a to jakim cudem? Piszesz o temp oleju z MFA czy temperaturze z licznika? Myslę że masz małą nieszczelność w nagrzewnicy i za jakiś czas wyjdzie szydło z worka.do 110'C w
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Przerabiałem to samo z tym że w lecie, spowodowane jest to tym że korek zbyt wcześnie upuszcza sobie ciśnienie i opary płynu ze zbiorniczka są zaciągane przez nawiew do kabiny - wymiana korka rozwiązała problem (10zł w sklepie i 30zł w ASO).
Jeśli temperatura dochodzi do 110 stopni pewnie masz termostat Verneta, u mnie od niedawna było to samo (chyba mróz mu zaszkodził), wymieniłem go i teraz nie przekracza 90.
Jeśli temperatura dochodzi do 110 stopni pewnie masz termostat Verneta, u mnie od niedawna było to samo (chyba mróz mu zaszkodził), wymieniłem go i teraz nie przekracza 90.
temperatura z licznika....,sprawdze ten patent z chusteczkąPaweł Marek pisze:a to jakim cudem? Piszesz o temp oleju z MFA czy temperaturze z licznika? Myslę że masz małą nieszczelność w nagrzewnicy i za jakiś czas wyjdzie szydło z worka.do 110'C w
[ Dodano: 01 Lut 2010 14:54 ]
a czy walnieta nagrzewnica mialaby jeszcze taka uisterke ze na nawiew 1 2 leci fajne cieple powietrze a 3 i 4 juz takie zimne jakby sie cos ochlodziło???