Brak napięcia na grzałce sterującej dźwignią przyspieszacza

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Pedrosem
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Brak napięcia na grzałce sterującej dźwignią przyspieszacza

Post autor: Pedrosem » ndz sty 31, 2010 21:56

Witam w moim golfie mam problem taki, że po odpaleniu silnika i przejechaniu kilku km i normalnym wyłączeniu się świec żarowych obroty biegu jałowego są na poziomie 1000 obr/min, a do książkowych 900 schodzą po jakiejś godzinie, jak jest zimno to dłużej. Po oględzinach i pomiarach zauważyłem, że nie ma napięcia na tej grzałce połączonej z dźwignią przyspieszacza. Gdzieś się dowiedziałem, że z chwilą wyłączenia świec napięcie jest podawane na grzałkę. Moje auto to golf III, silnik AAZ 1996 rok. Czasami przy odpalaniu zimnego silnika kontrolka świec 3 razy zapulsuje, po odczekaniu kilku sekund przekręcam kluczyk i pali od kopa. Gdzie szukać tego napięcia

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » ndz sty 31, 2010 22:34

Pedrosem, zerknij tutaj...kolega PinkFloyd sprytnie to opisał :bigok: ...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#3612321

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Pedrosem
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Pedrosem » ndz sty 31, 2010 23:03

Michaś_1977 to, co wrzuciłeś to już wiem, ale nie mogę ustawić tej linki, bo po wyłączeniu świec nie ma napięcia na grzałce. Cały problem polega na braku zasilania tego bimetalu, co linkę popuszcza. Reszta gra i buczy. Pompa jest dokładnie taka jak na drugiej stronie tego topicu, który wrzuciłeś

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”