1.6 SB Mrugajaca Kontrolka świec żarowych NIE ODPALA
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.6 SB Mrugajaca Kontrolka świec żarowych NIE ODPALA
Witaj dzisiaj rano chcialem odpalic swojego MK II silni 1.6 td SB po przekręceniu zaplonu kontrolnka od świec mruga rozrusznik kreci ,lecz nie odpala prawdopodobnie nie grzeje świec zarowych . czy ktos mial taka usterke ?od czego zacząc świece przekaznik czy odpowiada jakis czujnik temp?
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
bongo pisze:slimak20, bezpiecznik świec na grodzi od strony silnika sprawdz.
jak jest ok to czyli prąd dochodzi do świec, wiec sprawdz czy naprawde swiece grzeją, najlepiej jak je wykrecisz i sie przekonaszslimak20 pisze:wszystkie bezpieczniki OK ,przekaźnik od świec tez OK.
a jeszcze jedno, mowisz ze wszystkie bezpieczniki są ok, ale wazny jest ten jeden jest on calkiem gdzie indziej niż reszta i wlasnie odpowiada za swiece
bongo pisze:bezpiecznik świec na grodzi od strony silnika sprawdz.
Ostatnio zmieniony ndz sty 31, 2010 21:52 przez Dziku VR6, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
-
- Nowicjusz
Mam podobny problem z mrugającą kontrolką od świec żarowych w swoim SB. Wymieniłem przekaźnik nr 60 i cały rezystor z bezpiecznikiem przy grodzi silnika oraz taki sterownik nr 46 sterujący grzaniem(jest on takiego samego kształtu jak przikaźnik 60 i jest nad skrzynką bezpieczników) i kontrolka świec i nadal mryga ale odpala
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2010 13:10 przez burza999, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak sprawdzic świece żarowe bez wykręcania?? ,bo mam podejrzenie ze u mnie mruga od tego ze jedna lub wiecej swiec nie grzeje.
[ Dodano: 01 Lut 2010 13:34 ]
przed awaria przypomnialo mi się ze zostawilem właczony zapłon około 5 min. czy to mogło spowodować uszkodzenie świeczek? czy miernikiem uniwersalnym można sprawdzić świece bez ich wykrecania? lub innym domowych sposobem
[ Dodano: 01 Lut 2010 13:34 ]
przed awaria przypomnialo mi się ze zostawilem właczony zapłon około 5 min. czy to mogło spowodować uszkodzenie świeczek? czy miernikiem uniwersalnym można sprawdzić świece bez ich wykrecania? lub innym domowych sposobem
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Najlepiej odkręcić tę miedzianą listwę zasilającą wszystkie świece i sprawdzać każdą świecę z osobna amperomierzem spinając je na krótko z plusem akumulatora, ale mruganie kontrolki to raczej objawy niesprawnego przekaźnika lub bezpiecznika świec żarowych, jak miałem spalone świece to mi kontrolka nie mrugała, a przy spalonym bezpieczniku owszem.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.