Golf mk2 1.8 GX odpala i po 2-3 sekundach gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf mk2 1.8 GX odpala i po 2-3 sekundach gaśnie
Witam. Mam taki problem z silnikiem GX w golfie mk2. Jakiś tydzień temu wjechałem autkiem do garażu żeby wyschła trochę tapicerka. Wcześniej auto miało nierównomierne obroty, ale po wymienieniu kopułki i palca obroty były idealne. Zamontowałem zegary z obrotomierzem i zegarkiem. Przed tym odłączyłem akumulator niestety odwrotnie niż tutaj przeczytałem. Wszystko złożyłem odpalam samochód, odpalił na dotyk i zaraz zgasł. Próbuję jeszcze raz odpalił pochodził może z 2 sekundy i zgasł. Po dodaniu gazu od razu gaśnie. Tak próbowałem chyba z 10 razy, aż się w końcu się zalał i dałem mu spokój. Sprawdzałem iskrę i jest ok. Paliwo dochodzi bo w końcu się zalał. Świece były czarne pokryte olejem. Dodam, że kopułka i palec były kupiony oryginalne w VW więc na pewno są dobrej jakości. Obawiam się, że odłączając odwrotnie klemy akumulatora mogłem spowodować zwarcie w centralce sterującej silnikiem. Proszę o pomoc, bo autko wcześniej chodziło idealnie a nagle coś mu się stało i nie chce gadać. Z góry dzięki. Tak apropo to jak zrobić tak aby tylni spryskiwacz pryskał na tylną szybę, bo jak zamontowałem nowy to leje przez cały dach, aż na przednią maskę :p. Z góry dzięki.