Po wymianie wtrysków wolniej się zbiera

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » pt sty 29, 2010 11:58

koVWal Mk2 pisze:Słuchaj. Wiem, że jak wymieniasz wtryski to musisz wiedzieć ile pompują BAR. Musisz także wiedzieć ile pompuje ci pompa. Pamiętaj żebyś był zadowolony pompa zawsze musi pompować więcej czyli jak na wtrysku masz przykładowo powiem 150Bar to pompa musi 3 lub 4 razy więcej pompować niż wtrysk. Jeśli pomogłem to wiesz co zrobić. Pozdro :D
Regulamin: 14. Proszę nie dopominać się o punkty POMÓGŁ, zmuszanie, zachęcanie, agitowanie, umieszczanie w podpisie tekstów w stylu: Pomogłem, kliknij pomógł - będzie eliminowane poprzez ostrzeżenia, edycje profilu.

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

Post autor: specWROC » ndz sty 31, 2010 03:57

słuchajcie dalej borykam się z problemem po założeniu nowych wtrysków autko chodzi jak traktor po prostu jakby nie pracowało na jeden gar, pojechałem do pompiarza i wyciągnąłem wtryski i od rozrządu licząc na 3 cim gniaździe był nagar (czarny pył) aż podkładki nie mogłem wyciągnąć, wtryski zostały przeczyszczone i ustawione ponownie i dalej chodzi jak traktor, teraz pytanie dlaczego na uszkodzonych wtryskach chodził równiusio, czy coś da się zrobić aby było ok? czy tylko szykowac kase na remont

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » ndz sty 31, 2010 09:19

specWROC, podjedź do tego pompiarza jeszcze raz i niech sprawdzi czy wszystkie sekcje w pompie równo podają paliwo...
Na starych wykiełtanych wtryskach pompa podawała,a teraz ma większy opór i :butthead: ...

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

Post autor: specWROC » ndz sty 31, 2010 16:54

dobra tylko co z tym gniazdem zaworowym?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”