Sworzeń wahacza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sworzeń wahacza
Serdecznie witam!
Muszę wymienić w swoim golfiku sworzeń wahacza prawy i lewy. Czy mógłby któryś z drogich Forumowiczów doradzić mi jakie części mam kupić? Jaka firma i na co zwracać uwagę?
Dziękuję,
Ania.
P>S.
Każdy zagląda, zagląda... a czy może ktoś mi coś doradzi?
Muszę wymienić w swoim golfiku sworzeń wahacza prawy i lewy. Czy mógłby któryś z drogich Forumowiczów doradzić mi jakie części mam kupić? Jaka firma i na co zwracać uwagę?
Dziękuję,
Ania.
P>S.
Każdy zagląda, zagląda... a czy może ktoś mi coś doradzi?
Jesli na 100% wiesz ze tylko sworzeń jest do wymiany to nie musisz nic wiecej kupowac niz własnie niego. ale moze byc tak ze wachacz też juz powininien być wymieniony. Co do firmy jakiej ma być to ci nie powiem bo nie wiem ale bedziesz miała do wyrobu część orginalną oraz zamiennik. wiadomo zamienniki są tańsze ale nie zawsze tak samo dobre jak orginalne. pozdro
>>>>>White GL by Stary<<<<
moja rada wymień z obu stron - ja kiedyś wymieniłe z jednej a z drugiej tylko kupiłem i odłożyłem na później. Nastepnego dnia sworzeń się wypiął (zebrał nad sobą opiłki wpychając pod sibie tak że kasował luz) i w czasie jazdy koło stanęło w poprzek. Masz TDi więć i masz raczej stabilizator - niech mechanik obejrzy gumy stabilizatora i końcówki-łączniki(nie są drogie a stukają jak wybite).