odpięcie klem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
odpięcie klem
czy przy odpinaniu i zapinaniu klem czy jest jakaś kolejność czy nieważne co pierwsze +czy-???? 

bongo pisze:A jak zrobi na odwrót to co się stanie?Akumulator wybuchnie?najpierw minus
[ Dodano: 30 Sty 2010 18:51 ]
przy odłączaniu...przy podłączaniu oczywiście odwrotnie...najpierw zakładasz plus z później minus

Teraz w każdej gazecie piszą o tych zasadach podłączania itp ... nie wiem - może w autach napakowanych elektroniką po sufit ma to jakieś uzasadnienie

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ja odkręcałem obojętnie jak, do czasu kiedy odkręcałem aku w busie (aku pod fotelem)...i odkręcając plus dotknąłem kluczem podstawy fotela...klucz się niej przyspawał:)bongo pisze:A jak zrobi na odwrót to co się stanie?Akumulator wybuchnie?
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 21:22 przez Qto, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
koledzy to jest taki powtarzany tekst zapewne pochdzący sprzed pierwszej wojny swiatowej. Niby jak się plus pierwszy odłącza to może zaiskrzyć, a wówczas wybuchnąc może jeśli jest przeładowany dopiero co i wydziela wodór. Nie słyszałem o takim przypadku. Owszem znam gościa który prawie oczy stracił ale doszedł do ładującego się aku z fajką.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Forum Master