antojuja, Co masz na myśli??? bo ja też kojarzę że nie ma wcale!!antojuja pisze:wg mnie nie

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zaraz po odpaleniu zdejmujesz węzyk od EGR i patrzysz czy pracuje .Ale czy jest szczelny raczej tak nie sprawdzisz bo trzeba zdemontowaćkolaboss pisze:jak mozna w prosty sposob sprawdzic czy zawor EGR jest
sprawny?
W niczym to silnikowi nie przeszkadza .Wręcz przeciwniekolaboss pisze:Bo mechanik stwierdzil ze ten grzybek nie chodzi.
Sam zrobiłem, jestem z tych co sami wszystko robiąsadlaczek, sam spawałeś ta zaślepkę czy gotowca kupiłeś ??
nie ma żadnej klapy gaszącej, czysty przelotRafał 21 pisze:sadlaczek, Kwestia! gustu!Ale Jak widzę to i odma silnika została w kolektorze!więc olej dalej jest w dolocie! A Co z klapą gaszącą! To gdzie sie ją pozbyłeś!. Czy w tej rurze sie znajduje??? http://images47.fotosik.p...9ddc8d49med.jpg
Jak chcesz dbać o czyste powietrze to jestkolaboss pisze:Czyli nie ma sensu wymieniac EGRA?
Jedynym skutkiem ubocznym jest mniej syfu w dolociekolaboss pisze:I nie ma zadnych skutkow ubocznych przy ewentualnie uszkodzonym EGR?
puścić wężyk z odmy pod auto żeby sobie uciekało i przy dolocie zaślepić albo zamontować "Oil catch tank"PEDRO pisze:Dodatkowo, aby pozbyć się wycieków oleju z EGR odpiąć odmę z dolotu i ...?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 48 gości