Brak swiatel mijania i nawiewu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak swiatel mijania i nawiewu
Witam wszystkich forumowiczów. Mam do Was pytanie, a mianowicie..
Wczoraj tak nagle zniknely mi swiatla mijania w moim MK2, swiecily tylko swiatla pozycyjne mimo iz przelacznik byl na pozycji nr 2 (swiatla mijania). Dodatkowo objawialo sie to tym ze nie bylo nawiewu, a takze swiatel drogowych, swiecily tylko wowczas gdy manetke trzymalem przy sobie i jej nie puszczalem. Dodatkowo zaciekawilo mnie to gdy wlasnie trzymalem manetke swiatel drogowych wowczas dzialal nawiew, gdy puscilem ja nawiewu nie bylo
I tu prosba do Was, co moze byc przyczyna, bezpieczniki sprawdzalem, sa dobre, zwarcie tez raczej odpada bo popalilo by bezpieczniki, nie czuc zeby cos sie przepalalo lub topilo w samochodzie.
Wczoraj tak nagle zniknely mi swiatla mijania w moim MK2, swiecily tylko swiatla pozycyjne mimo iz przelacznik byl na pozycji nr 2 (swiatla mijania). Dodatkowo objawialo sie to tym ze nie bylo nawiewu, a takze swiatel drogowych, swiecily tylko wowczas gdy manetke trzymalem przy sobie i jej nie puszczalem. Dodatkowo zaciekawilo mnie to gdy wlasnie trzymalem manetke swiatel drogowych wowczas dzialal nawiew, gdy puscilem ja nawiewu nie bylo
I tu prosba do Was, co moze byc przyczyna, bezpieczniki sprawdzalem, sa dobre, zwarcie tez raczej odpada bo popalilo by bezpieczniki, nie czuc zeby cos sie przepalalo lub topilo w samochodzie.
Kolego mi sie wydaje ze bedzie coś ze stacyjką miałem taki sam problem w mkII wiec wziołem wd-40 napsikałem do stacyjki i wszystko zaczeło chodzić
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 11:51 przez Tomus18ck, łącznie zmieniany 1 raz.
Wydaje mi sie tez,ze jest to kostka stacyjki, mialem identyczny przypadek, nie sa to duze koszta wiec ją wymien. Na początku tez tak bylo, że raz mijania dzialaly raz nie, aż pewnego razu w zime o 20:00 na bocznej drodze zgasly w ogole i moglem tylko trzymac manetke od dlugich, żeby cos widzieć. Wiec moim zdaniem to kostka w stacyjce
- Paweł Marek
- V.I.P.
kierunki działają to kostka stacyjki raczej jest dobra. Winna jest linia X, do sprawdzenia najpierw jej przekaźnik. Może mieć nadruk 18 pozycja zalezna od rocznika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- ...OSA...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a moim zdaniem to zepsuty wlacznik swiatel. niby dziwne ze co ma wlacznik swiatel do nawiewu no ale niestety ma, wez sobie i podlacz jakis inny od jakiegos znajomego i zobaczysz czy pomoze. ja tydzien temu wymienialem bo wlasnie ten wlacznik robil mi takie cuda ze jak wlanczalem swiatla to swiecily postoje i wlaczal sie nawiew bez kluczyka w stacyjce. pozdrawiam i licze ze pomoglem
- Paweł Marek
- V.I.P.