bebny mk 3 1,4 abd
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
bebny mk 3 1,4 abd
Witam.Mam rant na bebnie.czy to moze byc przyczyna takiego jakby tarcia ok 50km/h jak jade? cos mi tak dziwnie trze.
zobacz czy masz wszystkie blokady szczęk , tak zwane gwoździe , są to bolce ze sprężynkami które trzymają szczęki
jest po jednym na szczękę
jest po jednym na szczękę
Ostatnio zmieniony pt sty 29, 2010 20:39 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
moze tez tak byc jak te sprężynki o których wspomniał kolega sa poprostu stare powyciągane, przerdzewiałe, cienkie i nie daja poprostu rady trzymac szczek na swoim miejscu. moze okładziny sie starły i nity wystaja?
Ostatnio zmieniony pt sty 29, 2010 20:45 przez Maślak, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko z jednej strony tak mam.Drugi beben ok.Trudno mi powiedziec czy jakis nit wystaje.Ja mam golfika 3 lata i zrobilem nim 40 tys i nic nie robiłem procz wymiany ozysk.Watpie zeby ktos wymieniał w nim szczeki i bebny.Prawdopodobnie sa jeszcze oryginalne.na przegladzie wyszło ze ta strona co ten beben to gorzej hamuje...ale najgorzej mnie wkurza te tarcie
napisz do kolegi elemenateur on Ci wszystko powie co ile kosztuje, wiem nawet ze wysyła towar, najlepiej jakbys zczytał wymiary z bebna i mu podał chociaz wszystkie mk3 maja chyba takie same bebny, ale jak chcesz zakładac nowe bebny to i trzeba nowe szczeki załozyc a jak dajesz nowe szczeki i bebny to warto wymienic wszystkie spręzynki coby to wszystko hamowało tak jak trzeba i koniecznie przyjżyj sie cylinderkom czy luzno chodza i czy nie sa spocone tzn wilgotne mokre. POZDRO