1.8eRpek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- 1990VW
- Mały gagatek
- Kontakt:
1.8eRpek
Mój problem wygląda tak. Jak wiecie kontrolka oleju przy odpalaniu silnika(włączam zapłon) powinna migać, i u mnie tak też się dzieje, ale co zauważyłem dziś.
Po powrocie ze szkoły zgasiłem auto i z ciekawości chciałem odpalić jeszcze raz, przekręcam kluczyk, kontrolki się zaświecają: ładowanie, płyn chłodniczy i........ no właśnie olej nie mruga odpaliłem silnik, wszystko ok.
Sprawdziłem olej jest ok...... W sobotę wyciągnąłem akumulator i do dziś (rano) stał bez niego, odpalił od razu po podłączeniu, ale wydawało mi się że jakoś głośniej chodzi (podczas jazdy)......innych dziwnych zjawisk nie zauważyłem, ssanie dość szybko się wyłączyło, bo po jakichś 3/4 kilometrach, do szkoły mam 9/10 to silnik jest letni przy takich mrozach.
Olej był wymieniany przy 244 000, teraz ma nakręcone jakieś 265 xxx stan oleju jest troszkę ponad skale, (nalane było na maksimum) silnik nie był zimny do końca więc olej mógł jeszcze ściekać. Zalany jest olejem GM 10W40.....
Komuś przychodzi coś do głowy co może być przyczyną tego że kontrolka czasem nie miga??
Teraz po sprawdzeniu oleju odpalając auto (przy włączeniu zapłony) kontrolka migała.....
Po powrocie ze szkoły zgasiłem auto i z ciekawości chciałem odpalić jeszcze raz, przekręcam kluczyk, kontrolki się zaświecają: ładowanie, płyn chłodniczy i........ no właśnie olej nie mruga odpaliłem silnik, wszystko ok.
Sprawdziłem olej jest ok...... W sobotę wyciągnąłem akumulator i do dziś (rano) stał bez niego, odpalił od razu po podłączeniu, ale wydawało mi się że jakoś głośniej chodzi (podczas jazdy)......innych dziwnych zjawisk nie zauważyłem, ssanie dość szybko się wyłączyło, bo po jakichś 3/4 kilometrach, do szkoły mam 9/10 to silnik jest letni przy takich mrozach.
Olej był wymieniany przy 244 000, teraz ma nakręcone jakieś 265 xxx stan oleju jest troszkę ponad skale, (nalane było na maksimum) silnik nie był zimny do końca więc olej mógł jeszcze ściekać. Zalany jest olejem GM 10W40.....
Komuś przychodzi coś do głowy co może być przyczyną tego że kontrolka czasem nie miga??
Teraz po sprawdzeniu oleju odpalając auto (przy włączeniu zapłony) kontrolka migała.....
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 20:41 przez 1990VW, łącznie zmieniany 2 razy.
- charubin18
- Mały gagatek
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
U mnie cały czas miga, nieważne czy odpalę po 10h nieodpalania czy zaraz po zgaszeniu
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- charubin18
- Mały gagatek
naprawde? to moze sprawdz i wtedy napisz. niech pochodzi i sie nagrzeje zgas i zaraz po zgaszeniu przekrec kluczyk i napisz czy ci swieci bo i u mojego braciszka w goferku tez nie swiecikwadrat pisze:U mnie cały czas miga, nieważne czy odpalę po 10h nieodpalania czy zaraz po zgaszeniu
http://datingsidorsingel.com/
Byłem, sprawdzałem. Po zgaszeniu zapala się prawie natychmiast. Możliwe że na zimno przez chwilę nie siweci bo utrzymuje się jeszcze ciśnienie.charubin18 pisze:naprawde? to moze sprawdz i wtedy napisz. niech pochodzi i sie nagrzeje zgas i zaraz po zgaszeniu przekrec kluczyk i napisz czy ci swieci bo i u mojego braciszka w goferku tez nie swieci
- Caybel
- Mały gagatek
- Kontakt:
Przy krótkich odcinkach w takich mrozach jak ostatnio gdzie silnik sie niedogrzewa, taki wynik przynajmniej u mnie jest normą... Trzeba sie zrelaksować i przyzwyczaić1990VW pisze:PS:A tak przy okazji czy spalanie rzędu około 10 litrów na średnią odległość 70/65 kilometrów, (jazda przez miasto) jest normalne??
;)