miga kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: miga kontrolka oleju
Ja tak mialem 2 razy, postal w cieply bylo ok. po kilku dniach pojechalem sie przejachac zeby auto troche przegonic i po 10km wywalilo mi olej przez bagnet. Radze sprawdzic odme u mnie byla zapchana na maksa, narazie sie czujnik nie odzywa.Pozdroaster pisze:Witam.
Od wczoraj mam taki problem. Jak auto postoi całą noc przed blokiem na mrozie powyżej -10 stopni i rano go odpalę to za parę sekund zaczyna mi migać kontrolka oleju, dodam,że dzieje się tak tylko na mrozie. Do pracy dojeżdżam 4 km, w związku z tym samochód nie ma się kiedy zagrzać. Jak samochód popracuje kilka minut to kontrolka gaśnie i wszystko jest ok. Czym to może być spowodowane? Silnik zalany jest olejem Lotos 10w 40.
Moj silnik to 1.6 ABU
witam
właśnie dziś wymieniłem czujnik i się okazało że to ja nie miałem biały tylko szary 0,9 bara jeszcze ori, teraz wkręciłem czarny (bliżej rozrządu), w sobotę chyba będę jechał dystans 50km w jedna stronę więc się przekonam czy będzie ok,
a z kontrolka to mam problem od kupienia auta czyli w czerwcu będzie 2 latka, jak coś by było nie tak to już bym go zatarł. Ale wiadomo takie coś jest denerwujące, że może piszczeć, i nie lubię tego.
pozdrawiam
właśnie dziś wymieniłem czujnik i się okazało że to ja nie miałem biały tylko szary 0,9 bara jeszcze ori, teraz wkręciłem czarny (bliżej rozrządu), w sobotę chyba będę jechał dystans 50km w jedna stronę więc się przekonam czy będzie ok,
a z kontrolka to mam problem od kupienia auta czyli w czerwcu będzie 2 latka, jak coś by było nie tak to już bym go zatarł. Ale wiadomo takie coś jest denerwujące, że może piszczeć, i nie lubię tego.
pozdrawiam
- arielo87
- Ma gadane
- Kontakt:
To może ja też się podepnę. Mam 1.8 ABS. Zdarza się, że właściwie ni stąd nie z owąt odezwie się wyjec od oleju. Czasami raz na tydzień, czasami raz na miesiąc albo dwa. Czy to może jednak oznaczać jakiś olejowy problem? Mam mobil 1 10w40. Jak zbadać ciśnienie oleju?
Może ktoś wie jakie czujniki są w 1.8 ABS?
Może ktoś wie jakie czujniki są w 1.8 ABS?
O:o===vw===o:O
- piekarnik-84
- LpG PoVWeR
- Kontakt:
tez mam problem z kontrolką oleju nieraz jak jadę obroty koło 5 tys zapali się i brzęczy nieraz kolo 3 tys dzieje się tak już z miesiąc po zmianie oleju w zeszłym tygodniu problem nie ustał... a gdzie są dokładnie te czujniki od oleju
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=281817/]MOJE MK3...[/url]
-
- Nowicjusz
- piekarnik-84
- LpG PoVWeR
- Kontakt:
u mnie jeden kabelek się upierdzielił przy wtyczce po naprawie wszystko norma
Ostatnio zmieniony sob kwie 17, 2010 08:39 przez piekarnik-84, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=281817/]MOJE MK3...[/url]