mk2 skrzynia biegów umiera, czy regulować mechanizm
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dziś dzwoniłem do ASO w Białymstoku p.t. "Sieńko i syn".Sympatyczny młody człowiek powiedział mi,że i owszem synchronizator drugiego biegu do skrzni piątki mk2 jest,z tym,ze na zamówienie, i koszuje UWAGA: 700 PLN !!!.Kuźwa,czy to jest kawałek mosiadzu,czy mnie pamięć myli?Kupował ktoś te synchronizatory?KamilW możesz mnie nieco oswiecic w temacie remontu tej skrzynki?P.S. regulacja wodzików nic nie dała.pozdrawiam
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
o ku..a jego ...!!!!!! 700 zl!!! za tyle to ja mam skrzynie z golfa 4... a co do remontu... latwe to to nie jest... i obawiam sie ze po rozmontowaniu moze okazac sie ze nie tylko synchronizator jest do wymiany... 200000 km robi swoje!!! wiec remont moze pochlonac wiecej niz 500 zl... tak mi sie czuje... Osobiscie zrobie tak: oblookam na szrotach (wkoncu zyje sie w stolicy czesci zamiennych) po ile stoja skrzynie do golfow 4... i sprawdze jak z mozliwoscia przeprowadzenia swapu... taka operacja bedzie mniej klopotliwa i zapewni spokoj na dlugie lata... wstepnie ogladalem skrzynie na zdjeciach i wyglada na to ze pasuja... prosze zainteresowanych o pomoc i szukanie ogloszen sprzedazy skrzyn z golfa 4, to pomoze przy ocenie kosztow takiego swapu...
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam. po wstepnych ogledzinach wyglada na to ze nie powinno byc problemow... w wersji 1.4 i 1.6 golfa 3 byl taki sam blok jak w 1.1 i 1.3 w mk2 a w golfie 3 z sielnikiem 1.8 jest taki sam blok jak w mk2 1.6 i 1.8... i skrzynie niepodejrzewam ze sa inne... trzeba tylko to dokladnie sprawdzic... czy srednice i wieloklin walka jest taki sam i rozstaw otworow... troche zabawy bedzie pewnie se swapem ale mysle ze warto bo te skrzynie juz pewnie byly poprawione... pozdrawiam