Od kilku dni mam problem ze swoim autem. Po odpaleniu zimnego silnika co pare sekund silnik wpada w drgania jakby nie pracował na jeden cylinder. Jak nim jade zanim się nagrzeje to przy dodawaniu gazu jakby się dławił i tak płynnie nie przyspiesza. Jak silnik nabierze temperatury to już jest wporządku. Zauważyłem też że dużo zaczął mi palić, z 7 litrów przerzucił się na 12.
Jak sprawdziłem świece to wszystkie okazały się czarne suche. Co dzień dojeżdzam do pracy 40 km
Drgania zimnego silnika, duże spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
sprawdz czujnik temp odłącz goJak sprawdziłem świece to wszystkie okazały się czarne suche
i daj zanć czy cos się zmieniło
czujnik 4 pinowy na króćcu w głowicy
[ Dodano: Czw Sty 28, 2010 19:28 ]
zima - mróz wiec to chyba naturalne w tym ""osiołku "sylwekzyla pisze:Zauważyłem też że dużo zaczął mi palić, z 7 litrów przerzucił się na 12.

-
- Ma gadane
Po odłączeniu czujnika temp zaraz po odpaleniu zimnego silnika (Obroty ok 1100-1050) obroty lekko spadają do ok 900-950. Jak nabierze silnik temperatury to odłączenie czujnika nic nie zmienia. Czy to dobry czy zły objaw ?
Mam auto od 3 lat i nigdy tyle mi nie palił nawet w zimie i przy takich mrozach. Nie mam gazu
Mam auto od 3 lat i nigdy tyle mi nie palił nawet w zimie i przy takich mrozach. Nie mam gazu
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 20:46 przez sylwekzyla, łącznie zmieniany 2 razy.
taksylwekzyla pisze:nabierze silnik temperatury to odłączenie czujnika nic nie zmienia. Czy to dobry czy zły objaw ?
mam tensam silnik ale co do spalania Pb nie mogę nic powiedziec poniewaz jeżdze na LPG
oczywiscie najwiecej pije gdy silnik jest zimny odpalam go naPB i przełczam na LPG gdy temperatura nieco wzrosnie
ps
a jak u Ciebie z temp jest prawidłowa ?? tzn osiąga optymalną 90st
-
- Ma gadane
na trasie nagrzewa się do 80 stopni, w korku jest 90 - 95 ale to wtedy juz wentylator się załąncza
termostat pewnie prosi się powoli o wymiane
[ Dodano: 30 Sty 2010 09:45 ]
wymieniłem swiece, kable, kopułke, palec. Cały czas to samo
[ Dodano: 03 Lut 2010 14:48 ]
Wymieniłem czujnik cieczy chłodzącej i silnik po odpaleniu pracuje już normalnie.
termostat pewnie prosi się powoli o wymiane
[ Dodano: 30 Sty 2010 09:45 ]
wymieniłem swiece, kable, kopułke, palec. Cały czas to samo
[ Dodano: 03 Lut 2010 14:48 ]
Wymieniłem czujnik cieczy chłodzącej i silnik po odpaleniu pracuje już normalnie.
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 23:36 przez sylwekzyla, łącznie zmieniany 1 raz.