Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Regulatora nie mam ale postanowiłem ze zobaczę jak to się będzie zachowywać no i... okazało się nie ciekawie przy próbie zahamowania tył chciał mnie wyprzedzić.
Pomyślałem sobie że z zamontowaniem tego regulatora przy belce może być dużo roboty (trzeba nowe przewody hamulcowe itd więc zastosowałem takie wkręcane w pompę hamulcową od vw sirocc o.
Teraz jest znacznie lepiej ale jak depnę mocno z pustym autem to delikatnie mi jeszcze tył blokuje.
Ale któryś z kolegów na forum zamontował takie na pompę ze skody felicji i podobno jest super.
Pomyślałem sobie że z zamontowaniem tego regulatora przy belce może być dużo roboty (trzeba nowe przewody hamulcowe itd więc zastosowałem takie wkręcane w pompę hamulcową od vw sirocc o.
Teraz jest znacznie lepiej ale jak depnę mocno z pustym autem to delikatnie mi jeszcze tył blokuje.
Ale któryś z kolegów na forum zamontował takie na pompę ze skody felicji i podobno jest super.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
jbs-78, jeśli montuje się tak wydajny układ hamulcowy z tyłu to wskazane by było raczej zamontować już ABS żeby w pełni z tego wynalazku skorzystać chyba że masz spore umiejętności w prowadzeniu auta i wtedy mozna to jako plus wykorzystać.
jeśli masz sprawny korektor na tylnej osi to wystarczy go popuścić, chyba że nie maszto wtedy się zaczynają problemy.
a wcześniej trochępojeździj bo może się okazać że masz jeszcze hamulce po zmianie nie dotarte jak było w moim wypadku tak że mimo sprawnego korektora nie dawało sięnic zrobić bo nawet na hamowaniu do tyły lekkie dotknięcie pedału hamulcowego powodowało blokadę tylnych kół.
jak trzy razy hamowałem niezbyt mocno z bliskko 200km/h to sięuspokoiło
jeśli masz sprawny korektor na tylnej osi to wystarczy go popuścić, chyba że nie maszto wtedy się zaczynają problemy.
a wcześniej trochępojeździj bo może się okazać że masz jeszcze hamulce po zmianie nie dotarte jak było w moim wypadku tak że mimo sprawnego korektora nie dawało sięnic zrobić bo nawet na hamowaniu do tyły lekkie dotknięcie pedału hamulcowego powodowało blokadę tylnych kół.
jak trzy razy hamowałem niezbyt mocno z bliskko 200km/h to sięuspokoiło
Ja juz smigam tak ponad rok i daję sobie radę. Nie wygłupiam sie zbyt mocno wiec jest spoko.
Pomyslałem sobie ze jak dam większe z przodu to sie jakoś wyrówna więc juz czekają wentylowane na przód z passata b3 chyba 256 mm.... ale jakoś nie mogą się doczekać już prawie rok
Ale przyjdzie i na nie pora
Dobra koniec OT
albo jeszcze ostatni raz fajnie było na placu bo jak dałem w zakręcie lewa nogą delikatnie po hamulcach to zawijał jak na ręcznym ale w kontrolowany sposób.
Dobra ja już się nie odzywam bo się autor tematu obrazi i bedzie pupa zbita
Pomyslałem sobie ze jak dam większe z przodu to sie jakoś wyrówna więc juz czekają wentylowane na przód z passata b3 chyba 256 mm.... ale jakoś nie mogą się doczekać już prawie rok
Ale przyjdzie i na nie pora
Dobra koniec OT
albo jeszcze ostatni raz fajnie było na placu bo jak dałem w zakręcie lewa nogą delikatnie po hamulcach to zawijał jak na ręcznym ale w kontrolowany sposób.
Dobra ja już się nie odzywam bo się autor tematu obrazi i bedzie pupa zbita
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 00:46 przez J.B.S., łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Achtung,achtung
Panowie i panie!!!
Mija dzisiaj rok,gdy po raz pierwszy zajrzałem do tego forum i zarejestrowałem się
Z tej okazji pragnę wszystkich gorąco pozdrowić,jak również dziękuję wszystkim tym,którzy pomogli mi stworzyć mojego potwora,a zwłaszcza takiemu jednemu szalonemu doktorkowi spod Sandomierza,bo to on namówił mnie do modzenia TD...zdrowie arwama
Panowie i panie!!!
Mija dzisiaj rok,gdy po raz pierwszy zajrzałem do tego forum i zarejestrowałem się
Z tej okazji pragnę wszystkich gorąco pozdrowić,jak również dziękuję wszystkim tym,którzy pomogli mi stworzyć mojego potwora,a zwłaszcza takiemu jednemu szalonemu doktorkowi spod Sandomierza,bo to on namówił mnie do modzenia TD...zdrowie arwama
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Tylko rok a takie zmiany pogratulowac i powodzenia
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień