Problem z predkosciomierzem, nie pokazuje predkosci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z predkosciomierzem, nie pokazuje predkosci
Witam , ostatnio zauwazylem ze predkosciomierz mi nie pokazuje predkosci , pierwsze co przyszlo mi na mysl to pewni linka sie zerwała , albo z tego zatrzasku linka przy predkosciomierzu sie wypięła.. szybko odkreciłem dolną połke i sprawdzam w tych cholernych zakamarkach czy aby linka siedzi w swoim gniezdzie - i jest ok , siedzi, nie wyskoczyła, no to zagladam pod maske do skrzyni - wykrecam te srubke i wyciągam linke z gniazda w skrzyni- patrze , linka jest w calosci i zebnik na tym ślimaku lub slimacznicy jest cały - nie widac śladów by wytarte ząbki były.. zaczalem palcami krecic tym zębnikiem na lince , brat w aucie i mowi ze sie kreci , pokazuje predkosc- wzialem , wlozylem w gniazdo w skrzyni linke, przykrecilem ja , wsiadam do auta i znowu pupa :/ znowu mysle moze przy liczniku z gniazda wyskoczyla linka , macam, jest siedzi na swoim miejscu, sprawdzam w skrzyni siedzi i przykrecona jest i nie pokazuje predkosci - co jest grane panowie ? czynnosc z wyciagnieciem linki z skrzyni i obracaniem ją recznie wykonalem jeszcze z 2 razy dla pewnosci - powodowało ze pokazywała predkosc, po wlozeniu do gniazda w skrzyni -zero reakcji , prosze o porade
Niby wyglada na wszystko ok, u mnie w poprzednim golfiku zrobilo sie tak ze ta linka ma ten kwadratowy koniec co wchodzi do licznika i on sie ulamal w liczniku (w tym wejsciu na linke) gdy wyciagalem slimaka i krecilem recznie obrotomierz chodzil normalnie, krecilem go jak linka byla prosta i pchajac ten slimak w kierunku pancerza linki, moze i w Twoim przypadku jest podobnie, musisz wyjac licznik i wypiąć linke, wtedy się przekonasz, pozdrawiam
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
jeśli licznik przestał pokazywać obroty z dnia na dzień to raczej będzie wina linki albo mocowania koło licznika a jeśli wskazówka skakala po liczniku to wysiadal slimak najlepiej zdiagnozowac to wyjmujac linke z licznika i dokladnie sprawdzic ja czy się gdzies nie wytarla lub ukruszyla jesli jest cala to będzie coś ze slimakiem
no wlasnie że chodziło wszytsko ładnie pieknie, nic nie skakało, nie drgało, licznik nagle przestał działać , linke to wogóle z rok temu wymieniałem bo mi sie posypała, wiec ta praktycznie nie jest taka stara narazie to szukam tanich sposobów- bo jakos na myśl sciagania tej deski całej by sie dostac do linki to mnie szlak trafiagasiorx pisze:jeśli licznik przestał pokazywać obroty z dnia na dzień to raczej będzie wina linki albo mocowania koło licznika a jeśli wskazówka skakala po liczniku to wysiadal slimak najlepiej zdiagnozowac to wyjmujac linke z licznika i dokladnie sprawdzic ja czy się gdzies nie wytarla lub ukruszyla jesli jest cala to będzie coś ze slimakiem
sciagniecie deski duzym problemem nie jest sam kilka razy to robilem a skoro deske nie chcesz ruszac to szukaj przyczyny na slimaku
zaloz jakas druga linke na slimak tak aby bylo widac na zewnatrz na drugim koncu ten drut ktory napedza licznik i wez sobie tak skieruj jej koniec abys widzial w kabinie jak ruszysz czy slimak ja obaca albo posadz kogos na silniku i pomalu jadac to tez sprawdzisz
kombinuj
zaloz jakas druga linke na slimak tak aby bylo widac na zewnatrz na drugim koncu ten drut ktory napedza licznik i wez sobie tak skieruj jej koniec abys widzial w kabinie jak ruszysz czy slimak ja obaca albo posadz kogos na silniku i pomalu jadac to tez sprawdzisz
kombinuj
Ostatnio zmieniony pt sty 29, 2010 00:36 przez gasiorx, łącznie zmieniany 1 raz.
no wiec problem rozwiazany, wyciaglem linke , kwakratowa czesc linki co do predkosciomierza wchodzi byla ok, slimak poprostu wyskoczył ze tego zatrzasku, wiec odłączylem go od linki i ponownie zalożyłem i jest ok , obyło sie zdemontowanie linki bez sciagania deskigasiorx pisze:sciagniecie deski duzym problemem nie jest sam kilka razy to robilem a skoro deske nie chcesz ruszac to szukaj przyczyny na slimaku
kombinuj
Temat do zamkniecia, a kolegom dziekuje za porade