migajaca kontrolka oleju mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
migajaca kontrolka oleju mk2
witam
od wczoraj mam depresje jechalem sobie i nagle uslyszalem buczenie z lewej strony w podszybiu i zaczela migac kontrolka stanu oleju.jak zalocze stacyjke kontrolka miga, gdy zalocze silnik nic sie nie dzieje do czasu kiedy przekrocze 50 km\h.znowu buczenie i miganie oleju.moze ktos z was mial taki przypadek.moze to jakis czujnik oleju,podobno sa dwa bialy i brazowy lecz nie wiem gdzie one sa olej wymianalem w pazdzierniku razem z filtrami.prosze o pomoc.
od wczoraj mam depresje jechalem sobie i nagle uslyszalem buczenie z lewej strony w podszybiu i zaczela migac kontrolka stanu oleju.jak zalocze stacyjke kontrolka miga, gdy zalocze silnik nic sie nie dzieje do czasu kiedy przekrocze 50 km\h.znowu buczenie i miganie oleju.moze ktos z was mial taki przypadek.moze to jakis czujnik oleju,podobno sa dwa bialy i brazowy lecz nie wiem gdzie one sa olej wymianalem w pazdzierniku razem z filtrami.prosze o pomoc.
rafal.d
- Paweł Marek
- V.I.P.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam. Czujnik bialy zwiera po przekroczeniu cisnienia 1.8 bara... jesli sie uszkodzil i nie zwiera to bedzie ci wlaczal kontrolke... podlacz do niego omomierz i sprawdz czy i jak zwiera (po zwarciu opor powinien wynosic 0 omow) i powinno nastepowac szybkie przelaczenie... jesli tak nie jest to sprobuj go wymienic bo nie jest drogi a moze rozwiazac problem
Witam, mam podobny problem tylko u mnie nic nie buczy a kontrolka miga jak tylko odpale. Stan oleju jest prawidłowy ale podejżewam że to właśnie kontrolki z tym że powiedziano mi o różnych typach do takiego modelu ( Golf II 89r. utomat ) istnieją cztery różne typy czujek szara czarna biała i chyba brązowa no i sam nie wiem skąd mam wiedzieć jaka być powinna bo juz raz były wymieniane ale nie przezemnie i nie wiem czy przypadkiem nie są założone jakieś niewłaściwe...
Dodatkowo zaczęła mi mrugać żółta kontrolka z prawej strony na dole przy rysunku jakby skrzyni biegów albo silnika przekreślonego takim jakby piorunem czy coś...
Nikt nie wie moze czemu się to tak dzieje?
Dodatkowo zaczęła mi mrugać żółta kontrolka z prawej strony na dole przy rysunku jakby skrzyni biegów albo silnika przekreślonego takim jakby piorunem czy coś...
To jest ECS - Emision Control System (powinno być napisane CHECK). Z książki wynika, że powinno się jechać do servisu.Thor_PL pisze:Dodatkowo zaczęła mi mrugać żółta kontrolka z prawej strony na dole przy rysunku jakby skrzyni biegów albo silnika przekreślonego takim jakby piorunem czy coś...
[ Dodano: Czw Mar 16, 2006 19:09 ]
Thor_PL, jaki masz silnik , chodzi o symbol - RV , RP...? Czy to jest może amerykańska wersja?
Thor_PL, typ silnika jest wybity ma bloku przed numerem.Możesz też mieć wpisane w dowód, lub inne papiery auta.Co do wersji amerykańskiej to ma nieco inny srodek - brak półki przed pasażerem, jest za to wzmocniebie, być może licznik wyskalowany w milach, lusterko wsteczne klejone do szyby,powinieneś mieć klimę (większość miała)być może tza "jetta front" czyli prostokątne lampy.