Witam
Co sądzicie o wżeru na bloku głowicy? Ubytek jest połowy grubości ścianki między pierwszym cylindrem, a komorą wodną od strony cylindra. 18tys km temu wymieniałem uszczelkę, bo mi się cappuccino pod korkiem oleju zrobiło. W miejscu gdzie jest wżer faktycznie uszczelka była „przemoknięta”. Po wymianie myślałem, że długo nie pojeżdżę, a tu tyle kilometrów już zrobiłem i nic. Dodam, że mam tylko 75KM i żeby jakoś przyspieszyć i w miarę szybko jeździć to nie oszczędzam silnika – dość tak go przeciągam (oczywiście dopiero powyżej 70*C).
Moje pytanie: Czy mam się martwić i szanować silnik czy ta połowa grubości ścianki dalej dobrze będzie trzymać. Żal mi autka sprzedawać, bo absolutnie nie mam z nim żadnych problemów i jeszcze mnie nigdy nie zawiodło (odpukać).
Wżer na bloku silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wżer na bloku silnika
Fido R.S.
Naprawiłem lewą prowadnice szybra bez ścągania podsufikti :) - jak coś to pisać
Dla wszystkich, którzy nie mają MFA -> motostat.pl
Z temperaturą nie mam żadnych problemów. Wszystko w normie. Wody nic, a nic nie ubywa. Olej co 9tys zmieniam i nic w nim niepokojącego nie ma. Korek też czysty.
Na wszelki wypadek zaqpiłem zbiorniczek z czujnikiem poziomu płynu i właśnie przeglądam forum gdzie co i jak podpiąć, by w razie ubytku zaświeciła się kontrolka.
Jak ktoś ma inną opinię na ten temat lub w pełni się z powyższą zgadza to proszę o wypowiedzenie się.
Na wszelki wypadek zaqpiłem zbiorniczek z czujnikiem poziomu płynu i właśnie przeglądam forum gdzie co i jak podpiąć, by w razie ubytku zaświeciła się kontrolka.
dzięki za uspokajające słowa.dziejo pisze:to bedzie ci jeszcze służył
Jak ktoś ma inną opinię na ten temat lub w pełni się z powyższą zgadza to proszę o wypowiedzenie się.
Fido R.S.
Aha, dziękiVii pisze:istnieje mozliwość naprawy bloku silnika
[ Dodano: 28 Sty 2010 15:09 ]
No ale, jak narazie wsystko OK więc nie ma chyba sensu rozbierać dobrego silnika.
Fido R.S.
JASNE ZE NIE, dla takiej bzdury nie warto rozbierać silnika, to nie sa małe koszta !FidoRS pisze:No ale, jak narazie wsystko OK więc nie ma chyba sensu rozbierać dobrego silnika.

Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 16:31 przez Vii, łącznie zmieniany 2 razy.