Najlepsza stacja w Polsce to BEZAPELACYJNIE Statoil. Oto kilka punktów dla których Statoil to najlepsza stacja w Polsce.
1. Paliwa na statoil są najlepsze, zauważyłem, że poprostu auto mniej na nich pali. Jechałem w jedną stronę- zatankowałem na Statoil, auto spaliło o wiele mniej paliwa z baku niż jak wracałem w drugą i miałem zatankowane auto na Orlenie.
Statoil prowadzi politykę jakości, badania robią, certyfikaty itd. Nigdy na żadnej stacji Statoil nie wykryto nieprawidłowości, a np. na Orlenie czy Bliskiej tak. Nigdy nie słyszałem żeby ktoś narzekał na paliwa ze Statoil.
2. Mają, w większośći, bardzo dobre myjnie. Nowoczesne, wymieniają często te szczotki.
3. To najładniejsze i najnowocześniejsze stacje w Polsce, dobrze wyposażone, nowoczesne dystrybutory, ładne budynki i czyste, logiczne rozwiązania, drzewka obok itd. Wszystko zapięte na ostatni guzik. Nigdy nie widziałem bylejakiej stacji Statoil, natomiast wiele stacji Orlenu, BP czy Shell ma stare dystrybutory itd.
4. Obsługa jest bardzo miła i profesjonalna, przynajmniej na większości z nich.
5. To wielka norweska firma z doświadczeniami, nie pozwolą sobie na przekręty. Dbają też o środowisko itd.
Statoil tak trzymać! Ja tankuje samochód (Golf 3) jak tylko mogę na Statoil. Jak nie ma statoil to tankuje na Neste- bo nie trzeba nic mówić tam:), a jak nie to na innych stacjach.
VW Golf, CL, wersja specjalna "Europe", 1995r., 1.6 AEA, benzynowy.