Siemka.
W poniedzialek nie chcial mi zapalic slabo krecil wiec wzialem go do ladowania. Wzialem od tescia z busa (tez ten silnik miesiac nie uzywany - prawie odpalil busa) dalem do ladowania, o 22 sprawdzilem i zakrecil wiec wzialem go do domu ladowac przez noc jeszcze. W sumie ladowalem tesciowy akumulator od 14 do 7 rano. Krecil ladnie.
W tym czasie jak pojechalem do pracy na tescia AKU moj sie ladowal. Wrocilem i postawilem auto specjalnie na mrozie zeby silnik sie ochlodzil.
Wieczorem sprawdzam ten moj aku co go ladowalem i kreci, no to mysle wszystko dobrze bo sie rozladowal i trzeba go podladowac. Wiec go doladowalem. Ladowalem ten moj od 7 rano do 23.
Nastepnego dnia biore ten moj ladowany przez 16h i probuje a tu lipa. Slabo kreci tak jak krecil wczesniej bez ladowania praktycznie.
Chcialem sie zapytac co sie z nim stalo. Zaznaczam ze akumulator ma troche ponad rok i jest na gwarancji.
Planuje podjechac dzisiaj z nim do sprzedawcy i niech go zbada i stwierdzi co z nim sie dzieje poniewaz ma tester.
Czy ponienien mi go wymienic na nowy ?
PROBLEM Z AKUMULATOREM BEZOBSLUGOWYM (TDI)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
aku z busa to w sumie to samo 74 Ah 680 Nord Star a moj to samo tylko Kager (roczny jak pisalem) wiec dziwne ze cos z nim jest nie tak po roku, wiadomo mroz -27 to tez nie przelewki ale mimo wszystko zalozmy ze sie rozladowal na tym mrozie to ponownie ladowany powinien pojsc a tymczasem zachowuje sie tak samo czyli jakby rozladowany na max.
Wczesniej on mi palil bz zadnego problemu kurde, nagle po tym mrozie jak pisze ok -27 padl calkowicie i nie chce sie naladowac wychodzi na to.
ad 2 odpowiedzi
mroz wydaje sie ze byl wiekszy bo jak jechalem to pokazywalo -30 a poprzedniego dnia byl cos kolo -26.5 bo tez patrzylem.
Wczesniej on mi palil bz zadnego problemu kurde, nagle po tym mrozie jak pisze ok -27 padl calkowicie i nie chce sie naladowac wychodzi na to.
ad 2 odpowiedzi
mroz wydaje sie ze byl wiekszy bo jak jechalem to pokazywalo -30 a poprzedniego dnia byl cos kolo -26.5 bo tez patrzylem.